Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Prvi svjetski rat u zbirkama Kulturno-povijesnog odjela MMK

Muzej Moslavine Kutina u svojem fundusu posjeduje predmete koji su materijalna svjedočanstva razdoblja Prvog svjetskog rata.

Muzej Moslavine Kutina u svojem fundusu posjeduje predmete koji su materijalna svjedočanstva razdoblja Prvog svjetskog rata.

4. (1)

 

Organizator: Muzej Moslavine Kutina

Mjesto: Galerija

Vrijeme: 4. 12. 2014. u 18,00 sati

Autorica: Jasmina Uroda Kutlić

Tema: Prvi svjetski rat u zbirkama Kulturno-povijesnog odjela MMK

 

Povijesna izložba pod nazivom“ Prvi svjetski rat u zbirkama Kulturno-povijesnog odjela MMK“, sadržava 17 panoa s tekstovima o Hrvatima, o ženama, razvoju oružja, te rovovskom ratovanju i 100-tnjak fotografija iz Prvog svjetskog rata. Izložba sadržava i oružje, vojnu opremu i korespodenciju vojnika.

2. (1)

Spoznaja da razdoblje Prvog svjetskog rata nije osobito obilježeno predstavlja osobiti interes kako za muzeološkom, tako i za povijesnom obradom vremena “Velikog rata“.  Muzej Moslavine Kutina u svojem fundusu posjeduje predmete koji su materijalna svjedočanstva razdoblja Prvog svjetskog rata. Navedeni predmeti nalaze se u Zbirkama Kulturno-povijesnog odjela (Zbirka oružja i vojne opreme, Dokumentarna zbirka, Zbirka varia). Količina građe nije velika, no uz pomoć legendi posjetitelji će se dodatno upoznati s osnovnim informacijama o Prvom svjetskom ratu, glavnim frontama, bitkama, hrvatskim vojnicima koji su se borili u vojnim postrojbama austro-ugarske vojske, te žrtvama i posljedicama rata.

5. (1)

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.