Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Prijateljski kuglački susret

Susret reprezentacije Moslavine i Medveščaka 1958 prilog je popularizaciji kuglanja, ali i potpora nastojanjima da se obnovi kuglana u Sportskom centru na kojoj se ne mogu organizirati natjecanja 1. i 2. kuglaške lige jer ne ispunjava propise.

Susret reprezentacije Moslavine i Medveščaka 1958 prilog je popularizaciji kuglanja, ali i potpora nastojanjima da se obnovi kuglana u Sportskom centru na kojoj se ne mogu organizirati natjecanja 1. i 2. kuglaške lige jer ne ispunjava propise.

U organizaciji Sportskog centra u Kutini je odigran prijateljski Božićni kuglački susret Reprezentacije Moslavine i Kuglaškog kluba Medveščak 1958. kojeg vodi trener Nikola Dragaš.

Ravnatelj Sportskog centra Marcel Vučetić i izbornik kuglaške reprezentacije Moslavine Luko Delponte zahvalili su Kuglaškom klubu Medveščak 1958 i Nikoli Dragašu na dolasku u Kutini. Marcel Vučetić podsjetio je kako je Nikola Dragaš jedan od najvećih sportaša Hrvatske svih vremena te jedan od najboljih svjetskih kuglaša koji je bio svjetski prvak tri puta 1972., 1974. I 1976. godine.

kug 2

 

Zbog uspjeha Nikole Dragaša i ostalih ženskih i muških reprezentativaca iz Hrvatske kuglanje je 1970-ih bio izuzetno popularan sport. Tada su samo u Zagrebu bila registrirana 184 kluba koja su se natjecala u 12 liga. Danas je u Zagrebu manje od 40 kluba u 4 lige. „Nesreća je kuglanja što nije olimpijski sport, pa onda izostaje i potpora države i društva. Ali na kuglanje su utjecale i društvene promjene.“, rekao je legendarni Nikola Dragaš.

  • Kuglanje je tih godina bio radnički sport. Sve što se dogodilo poslije 90-ih odrazilo se i na kuglanje. Nestale su tvornice, nestali su radnici, nestali kuglači itd. Nestala je masovnost. Iz masovnosti smo izvlačili kvalitetu. Danas smo se okrenuli novom, modernijem i ispravnijem sistemu. Nemamo puno kuglača, ali imamo školu kuglanja.)
  • kug 3

Tako je danas sve više mladih kuglaša pred kojima je dobra perspektiva. Medveščak 1958 jedan je od najboljih kuglaških klubova u Hrvatskoj i uvijek se nalazi u borbi za prva tri mjesta, a i reprezentacije Hrvatske ima dobru perspektivu. Susret reprezentacije Moslavine i Medveščaka 1958 prilog je popularizaciji kuglanja, ali i potpora nastojanjima da se obnovi kuglana u Sportskom centru na kojoj se ne mogu organizirati natjecanja 1. i 2. kuglaške lige jer ne ispunjava propise. Nikola Dragaš prisjetio se svojih dolazaka u Kutinu, na kuglanu u Sportski centar

kug 4

 

  • Ovdje sam bio nekoliko puta. Bio sam na otvaranju ove kuglane i neko sam vrijeme držao i rekord. Vrijeme je prošlo. Nadam se da će domaćin obnoviti kuglanu i da će izgledati bolje i više sportski nego danas.
    Kuglaši reprezentacije Moslavine i KK Medveščak 1958 odigrali su prijateljski susret koji je završio i prijateljskim rezultatom 3 : 3. Kuglaši Moslavine bili su zadovoljniji jer su srušili 2222 čunja, a kuglaši Medveščaka 2190 čunjeva.

Za kuglašku reprezentaciju Moslavine nastupili su: Dario Duda, Vladimir Podvalej, Ivica Brozović i Luko Delponte.

Za Medveščak 1958 nastupili su: Andrej Kovač, Vladimir Galjanić, Luka Bonačka i Velimir Mrkonjić.
 

kug 5

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.