Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Potpisani ugovori s korisnicima projekta „Korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama u Sisačko-moslavačkoj županiji“

U sjedištu Županije u Sisku danas su potpisani ugovori s korisnicima projekta „Korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama u Sisačko-moslavačkoj županiji“.Ugovore je s korisnicima potpisao župan Ivo Žinić, koji je pri tome istaknuo kako je Sisačko-moslavačka županija potpisala energetsku povelju, kako za korištenje obnovljivih izvora energije, tako i za druge mjere energetske učinkovitosti.

„Ovo je jedan vrlo kvalitetan natječaj kojeg je provela Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša, da bi na neki način pomogli u iskorištavanju obnovljivih izvora energije“ , rekao je Žinić.

P1030506

 

Ukupno je na ovaj natječaj stiglo 36 prijava. Nakon toga, Povjerenstvo je izvršilo bodovanje, a priliku da danas potpišu ugovor dobilo je 15 korisnika, koji su, svaki pojedinačno, primili novčanu potporu u iznosu od 25 500 kn, u svrhu smanjenja troškova grijanja i pripreme tople vode u kućanstvima.

„Energija u današnje vrijeme je itekako skupa“, istaknuo je Žinić, te je zahvalio korisnicima što su prepoznali ovu mjeru kao mogućnost uštede i prijavili se na ovaj natječaj.

P1030509

Korisnici koji su danas potpisali ugovore, sredstva moraju iskoristiti do 23. svibnja 2015. godine, a trenutno je u tijeku drugi krug natječaja u kojemu će biti odobreno još deset projekata. Natječaj vrijedi do 5. prosinca, a objavljen je na internetskim stranicama Sisačko-moslavačke županije.

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.