Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Na poziv sanacijskog upravitelja dr. M. Dubovečaka ministar Varga došao u Sisak!

Ministar zdravlja za jednosatnog boravka u sisačkoj bolnici nije imao vremena za noviare- rezultira li njegov posjet povećanjem limita sisačkoj bolnici to što nije razgovarao s novinarima nikome neće smetati.

Ministar zdravlja za jednosatnog boravka u sisačkoj bolnici nije imao vremena za noviare- rezultira li njegov posjet povećanjem limita sisačkoj bolnici to što nije razgovarao s novinarima nikome neće smetati.

Trenutna dugovanja Opće bolnice dr. Ivo Pedišić su oko 34 milijuna kuna, jer svaki mjesec limit koji je određen bolnici ne pokriva niti izdatke za plaće uposlenika. Rekao je ovo novinarima nakon susreta s ministrom zdravlja Sinišom Vargom, koji je u srijedu, 17. prosinca posjetio sisačku bolnicu, sanacijski upravitelj bolnice dr. Miroslav Dubovečak. Naime, sanacijski upravitelj sisačke bolnice pozvao je u posjet ministra kako bi ga upoznao s aktivnostima koje provode u bolnici, kako bi razgledao novo nabavljenu opremu, ali ikako bi ga pokušao uvjeriti da je ovoj zdravstvenoj ustanovi potrebno povećati mjesečni limit kojeg određuje resorno ministarstvo. Potreban nam je podrška i Ministarstva i Sisačko-moslavačke županije , istaknuo je dr. Dubovečak. Sisak i Županija zaslužuju lijepu, veliku i kvalitetnu bolnicu , gdje će naši pacijenti moći dobiti adekvatnu zdravstvenu uslugu, kaže dr. Dubovečak.

P1030738

Pokazali smo ministru opremu kupljenu u posljednjih nekoliko mjeseci . Jedan je to od koraka koji činimo kako bismo razvijali Dnevnu bolnicu koja je trend u svijetu. Naime, u jednom danu se obavi prijem pacijenta, operacijski zahvat i otpust kući. Dobro je to i za pacijenta, ali i za sustav , jer su uštede velike.Ne želimo niti ćemo štedjeti na štetu pacijenata, nego ćemo racionalizirati sustav, dodaje sanacijski upravitelj.

Punu potporu će dati i Sisačko-moslavačka županija, rekao je župan Ivo Žinić koji je također sudjelovao, na poziv sanacijskog upravitelja, ovom radnom sastanku.

P1030737

Potrebno je izgraditi Središnji paviljom, te zadržati sve postojeće odjele.

Ova bolnica ima kvalitetan stručni kadar, te s ovoga mjesta šaljemo jasnu poruku da ova ustanova i u budućnosti mora opstati u ovakvom obliku, rekao je župan Žinić.

  • Ministar zdravlja za jednosatnog boravka u sisačkoj bolnici nije imao vremena za novinare- rezultira li njegov posjet povećanjem limita sisačkoj bolnici to što nije razgovarao s novinarima nikome neće smetati.

MINISTAR

Limit kojeg je odredilo resorno ministarstvo ovoj bolnici je 9,7 milijuna kuna mjesečno, a mi smo, kazao je dr.Dubovečak prošli mjesec isplatili plaće u iznosu od 10, 3 milijuna kuna. Svaki mjesec proizvodimo novi gubitak, no dobijemo li veći limit , za oko dvije godine mogli bismo stanje dovesti do nule. Ovi će djelatnici opravdati postojanje ove bolnice, vjerujemo kako će to ministar, ministarstvo i Vlada prepoznati.

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.