Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kutina: 550 tisuća kuna uloženo u izravne potpore

Iz EU fondova na područje Grada Kutine očekuju se ulaganja oko 2,5 mil kn i zapošljavanje 20-ak mladih ljudi. Gradonačelnik Kutine posebno je istaknuo vrijednost poduzetničkog duha kojeg su pokazali mladi ljudi

Iz EU fondova na područje Grada Kutine očekuju se ulaganja oko 2,5 mil kn i zapošljavanje 20-ak mladih ljudi. Gradonačelnik Kutine posebno je istaknuo vrijednost poduzetničkog duha kojeg su pokazali mladi ljudi

Tijekom ove godine u izravne potpore poduzetnicima na području Grada Kutine iz gradskog je proračuna uloženo 550 tisuća kn s kojima se pomoglo otvaranju 30 novih radnih mjesta. 350 tisuća kn potpomognute su nove investicije u novu opremu i poboljšanje konkuretnosti poduzetnika. Potpore Grada Kutine koristilo je 60 korisnika, a mjere su doprinijele očuvanju postojećih radnih mjesta.

Izvijestio je to gradonačelnik Kutine Andrija Rudić sa 6 poduzetnika koji su danas potpisali Ugovore o financijskoj potpori

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Posebno je ove  godine bilo dobro to što smo uspjeli stvoriti novu investicijsku klimu u Kutini, da smo privukli nekoliko investitora i zadržali investitore koji su bili pred odlaskom. Spomenut ću dvije tvrtke koje započinju realizaciju svojih investicija. Klik par u poslovnoj zoni dva u pogonu za proizvodnju podnih i zidnih obloga do kraja iduće godine zaposlit će 25 radnika. Druga je tvrtka Senecta plus. Riječ je o investiciji oko 45 mil. kn. Već godinu i pol se borimo da omogućimo toj tvrtki da po najpovoljnijim uvjetima u Gradu Kutini otvori svoj dom za starije i nemoćne, tu će biti otvoreno 65 novih radnih mjesta. Ukupno do kraja slijedeće godine 90 radnih mjesta.

Iz EU fondova na područje Grada Kutine očekuju se ulaganja oko 2,5 mil kn i zapošljavanje 20-ak mladih ljudi. Gradonačelnik Kutine posebno je istaknuo vrijednost poduzetničkog duha kojeg su pokazali mladi ljudi. Neki od njih su iskoristili i mogućnost izravne financijske potpore Grada Kutine.

Andrija Piršić građevinski je poduzetnik koji je potpore grada Kutine iskoristi za poboljšanje konkurentnosti.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Zahvaljujem na potpori. Novac ću utrošiti u nabavu alata i opreme, miješalicu, skelu, tako da se pojačamo. Zaposlio sam jednu osobu s invaliditetom. Dobar je radnik, iznenadio me i mislim da bi takvih osoba trebalo više zaposliti, tko ima mogućnosti.)

Financijske potpore Grada Kutine odvažni mladi ljudi koriste i za samozapošlajvanje. Matija Vukelić zaposlio je sebe, ali i još jednu osobu.

Otvorio sam prije dvije godine j.d.o.o. Mata interijeri. Proširio bih djelatnost, zaposlio sam jednu radnicu. Sredstva će mi dobro doći kod upisa proširenja djelatnosti i u kupnji nove opreme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić čestitao je i zahvalio poduzetnicima što svojim znanjem i radom doprinose ukupno razvoju grada i poboljšanju investicijske klime u Gradu.

– Moram reći da sam ponosan na četiri mjere koje smo ove godine imali uvjeren sam da ćemo i slijedeće imati dobre mjere. Zadržat ćemo većinu ovih mjera pa vas pozivam da i slijedeće godine konkurirate za ove mjere ukoliko budete imali potrebu.

Bez obzira na smanjeni prihod u Proračunu grada za iduću godinu sredstva za potpore poduzetnicima bit će zadržane na razini 2 mil. kn kao i ove godine. „Srezali smo 2,5 mil kn kroz racionalizacije i uštede, pronađen je i najbezbolniji način krpanja financijskih rupa. Iduće godine nastavit ćemo program potpora poduzetnicima, a kreirati ćemo i nove mjere za podicanje gospodarskog razvoja.“, zaključio je gradonačelnik Kutine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.