Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Kazališna večer Češke besede Sisak u Kazalištu 21

Češko manjinsko kazalište u Hrvatskoj ima tradiciju dužu od 130 godina.

Češko manjinsko kazalište u Hrvatskoj ima tradiciju dužu od 130 godina.

Češka beseda Sisak u subotu, 13. prosinca 2014. godine organizira kazališnu večer tijekom koje će nastupiti  kazališne skupine iz Čeških beseda Zagreb, Jazvenik i Garešnica. Kazališna večer će se održati u Kazalištu 21 s početkom u 19 sati, predstave su na češkom jeziku, a ulaz na sve predstave je slobodan.

Kazališna skupina Češke besede Zagreb izvest kazališnu predstavu Úspěchčeskéhoinženýra v Indii (Uspjeh češkog inženjera u Indiji), kojoj su autori poznati češki trojac Ladislav Smoljak, ZdeněkSvěrák i JaráCimrman, a predstavu je režirala Jarmila Kozak Marinković.

Kazališna skupina Češke   izvest će predstavu Drbavéterceto (Tračavi trio), za koju je scenarij napisala i koju je režirala Marija Vaško.

Češka beseda Garešnica nastupit će s predstavom Malákavárna na Griči (Mala kavana na Griču), kojoj je autorica Marijana Nola, na češki je prevela VěraVystyd, a režirala je Davorka Mihoković.

Zagrebačka i garešnička predstava su prošle godine bile izabrane među tri najbolje predstave, koje su izvedene na Smotri češkog manjinskog kazališta. Inače, češko manjinsko kazalište u Hrvatskoj ima tradiciju dužu od 130 godina. Tu tradiciju uspješno nastavlja i Kazališna skupina Češke besede Sisak, čije su predstave u posljednjih nekoliko godina također uvrštene među najbolje.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.