Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kako napreduju radovi na izgradnji Strukovne škole u Sisku?

„Potpora Ministarstva je neupitna i u financijskom i u svakom drugom smislu“, potvrdila je pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

„Potpora Ministarstva je neupitna i u financijskom i u svakom drugom smislu“, potvrdila je pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

„Zadovoljan sam onim što sam vidio.Po pitanju tehničkih stvari, dakle po pitanju struke, radovi su, onako vizualno, dosta kvalitetno napravljeni.Očekujemo da će biti ispoštovani rokovi koji su predviđeni za završetak ove škole kako bi mogli sljedeće godine imati upisanu našu djecu u ovu školu.Nažalost, ova agonija predugo traje – od one početne ideje 2003. godine, evo punih jedanaest godina je prošlo da ovako ogroman objekt stoji nedovršen.Zahvaljujem Ministarstvu i svim izvoditeljima koji će, vjerujem, još malo žešće krenuti u završetak radova“.Rekao je to u petak, 19.prosinca 2014. sisačko-moslavački župan Ivo Žinić nakon sastanka s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i zajedničkog obilaska gradilišta buduće Strukovne škole u Sisku.

„Ima tu još nekih manjih, nepredviđenih radova, ali vjerujem da će u dogovoru s Ministarstvom to biti riješeno.Sad je bitno da se sam objekt zatvori.Vidimo da su instalacije vodovoda i kanalizacije već napravljene.Na jednom se dijelu rade i instalacije električne struje i kad sve to vidim, vjerujem da bi moglo u rokovima koji su predviđeni, biti dovršeno.Nažalost, dolazi zimsko vrijeme.Danas je prekrasan dan, građevinari rade, no pitanje je kakvi će biti siječanj ili veljača.Ako bude ovakvo vrijeme, vjerujem da će ti radovi na vrijeme biti završeni“, rekao je Žinić.

Da je za završetak radova u predviđenim rokovima zainteresirano i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, potvrdila je i pomoćnica ministra Sabina Glasovac.

„Ministarstvu je iznimno stalo do završetka ovog projekta u predviđenom roku.Shodno tomu, danas smo i prije obilaska gradilišta, održali jedan sastanak s predstavnicima Županije, ravnateljem škole,projektantima, izvođačima radova i nadzornicima, ne bismo li učinili sve što je moguće kako bi se ubrzala dinamika radova i kako  bi se ova investicija vrijedna nešto više od 32 milijuna kuna,za koju su sredstva osigurana u proračunu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, uspješno privela kraju i da bi djeca ne samo Siska, nego i Sisačko – moslavačke županije već početkom sljedeće školske godine mogla pohađati ovu školu.Vjerujem da ćemo u tome uspjeti, no za to nam je potrebna puna koncentracija i predanost svih aktera u ovom projektu“, rekla je Glasovac.

„Potpora Ministarstva je neupitna i u financijskom i u svakom drugom smislu“, potvrdila je pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Nova školska zgrada čija je izgradnja počela u svibnju prošle godine i u koja bi u funkciji trebala biti od sljedeće školske godine imat će površinu od 3.432 četvorna metra i 18 učionica s opremljenim praktikumima za 600 učenika u 27 obrazovnih programa.Vrijednost investicije je 32,8 milijuna kuna.

Tijekom obilaska gradilišta, župan Žinić je u petak podsjetio i na problem gradske sportske dvorane koje se gradi pored buduće škole, a na kojoj su radovi trenutačno zaustavljeni.

„To je objekt koji svakako treba završiti.Naravno, s Gradom Siskom treba pronaći i sredstva i mogućnosti da se ona ovog trena barem natkrije, jer ukoliko se to ne učini moglo bi doći do oštećenja temeljne ploče i nastale bi puno veće štete na tom objektu nego da se pronađu sredstva i da se ona natkrije“, rekao je župan Žinić.

Postoji li mogućnost da se Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uključi u dovršetak izgradnje ove dvorane?

Pomoćnica ministra Sabina Glasovac podsjeća da je kad su se ugovarali radovi za dvoranu, bilo jasno definirano koja je njezina namjena. Da je ovo trebala biti školska sportska dvorana, onda bi Ministarstvo znanosti,obrazovanja i sporta bilo uključeno od samog početka.Vjerujem da će župan i gradonačelnica kao sposobni, pametni ljudi sjesti za stol i iznaći najbolje moguće rješenje za ovu dvoranu“, rekla je Glasovac.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.