Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

HSLS Kutina predstavio amandman na prijedlog proračuna grada Kutine

HSLS podržava investicije u Poslovnoj zoni te predlaže izdvajanje 600 tisuća kn za kapitalnu pomoć Moslavini d.o.o. u projektu gradnje magistralnog vodovoda do Ilove iduće godine

HSLS podržava investicije u Poslovnoj zoni te predlaže izdvajanje 600 tisuća kn za kapitalnu pomoć Moslavini d.o.o. u projektu gradnje magistralnog vodovoda do Ilove iduće godine

HSLS Kutina je imao i još uvijek ima namjeru biti konstruktivan u Gradskom vijeću i zajednički djelovati da u teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji pomogne Gradu Kutini da usvoji dobar proračun u odnosu na realno okruženje. Rekao je to Davor Kljakić, predsjednik HSLS-a ogranak Kutina na kojoj je predstavio amandmane HSLS-a na prijedlog proračuna grada Kutine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HSLS Kutina prigovorio je gradonačelniku Kutine kako nije prihvatio poziv na suradnju za dobrobit Grada. Davor Kljaki istaknuo je kako je HSLS upozoravao da Grada Kutina ne podmiruje obaveze prema svom komunalnom poduzeću. „Uštede su ostvarene tako da se nisu plaćali računi Moslavini d.o.o.“, konstatirao je predsjednik HSLS-a Kutina te je dodao kako se u prijedlogu proračuna za 2015. Godinu ne vidi racionalizacija poslovanja.

HSLS je svoje amandmane na prijedlog proračuna predao predsjedniku Gradskog vijeća te se nada da će biti prihvaćeni u raspravi o prijedlogu proračuna na sjednici Gradskog vijeća. Davor Kljakić je naglasio kako HSLS predlaže manje povećanje komunalne naknade za gospodarstvo. Tako bi se gospodarstvu pomoglo sa 510 tisuća kn. HSLS predlaže da se komunalna naknada ne povećava za građane, jer gospodarstvo i socijala su prioriteti amandmana HSLS-a.

  • Nema povećanja komunalne naknade za građane. Građanima bi tako vratili 390 tisuća kn. Prijedlog je HSLS-a 50% subvencije za nabavu udžbenika za sve učenike osnovnih škola, to je 1 mil. kn. HSLS predlaže i 50% subvencije prijevoza učenika srednjih škola. Moramo odrediti prioritete. To su jačanje gospodarstva, srednjeg sloja građana i pomoć socijalno potrebitima. Ukinuti sve projekte koji nisu prioritet i usmjeriti ih u prioritete koje navodi HSLS.

HSLS podržava investicije u Poslovnoj zoni te predlaže izdvajanje 600 tisuća kn za kapitalnu pomoć Moslavini d.o.o. u projektu gradnje magistralnog vodovoda do Ilove iduće godine.Davor Kljakić predložio je otpuštanje novozaposleni u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama. Zatražio je i da zamjenici gradonačelnika budu volonteri. HSLS predlaže i minimalno izdvajanje za Kutinsko ljeto i ostale društvene programe. Predsjednik HSLS-a Kutina uz zaključak je predložio i konkretne mjere ušteda.

  • Predlažemo smanjenje plaća 5% za sve zaposlenike gradske uprave i ustanova Grada Kutine osim za gradonačelnika, pročelnike i zamjenicu pročelnika 15%. Sadašnja vlast nema koncepciju upravljanja krizom. HSLS predlaže suradnju, no vlast ju ne prihvaća. HSLS ne želi daljnje opterećenje građana i već dovoljno opterećenog gospodarstva. HSLS želi pokretanje investicija i zapošljavanje naših tvrtki, pomoć građanima i socijalno potrebitima.

U tom duhu Jelena Jerković, članica Mladih liberala najavila je akciju HSLS-a „Božićna košarica“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Cilj je akcije socijalno ugroženim obiteljima na području Grada Kutine u ovo Božićno vrijeme unijeti dašak radosti i veselja u njihove domove simboličnim poklonima. Podjela poklona obavit će se u subotu 20. Prosinca, pripremili smo 50 prigodnih paketa koje će mladi liberali predati socijalno ugroženim obiteljima i djeci. HSLS-ovi gradski i županijski vijećnici odrekli su se svoje mjesečne naknade, a donacijama su pomogli Ivan Brkić, Kruno Križan, predsjednik Mladih liberala i Matija Podoreški, tajnik HSLS-a Kutina.)

Davor Kljakić na kraju konferencije za novinare ponovio je poziv na suradnju u Gradskom vijeću prilikom donošenja proračuna za dobrobit građana i Grada Kutine.

 

 

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.