Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Božićni koncert HKUD-a Mošćenica

Za potporu u radu članovi HKUD-a „Mošćenica” zahvaljuju se i Sisačko-moslavačkoj županiji u čije je ime koncertu bio nazočan prof. Ivan Lovreković, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport.

Za potporu u radu članovi HKUD-a „Mošćenica" zahvaljuju se i Sisačko-moslavačkoj županiji u čije je ime koncertu bio nazočan prof. Ivan Lovreković, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport.

Članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Mošćenica i njihovi gosti održali su godišnji „Božićni koncert”, u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji.

moš 1

Uz domaćine, koji su se predstavili, nakon šest mjeseci obnoviteljskog rada, koreografijama: Posavski plesovi, Kroz Hrvatsku, Kroz ravnu Slavoniju i Sirtaki, nastupili su i gosti Bošnjačko kulturno-umjetničko društvo „Nur” iz Siska u koreografiji „Banjalučke igre”, zatim Folklorni ansambl „Petrinjčica” u koreografiji „Banovina”, te Tamburaški orkestar „Janko Stjepušin” iz Martinske Vesi.

moš 2moš 6moš 3

Folklorna večer upotpunjena je i stihovima pjesnika Željka Krznarića, ali i novinara koji je od 80-ih do 90-ih godina radio u tadašnjoj Radio Petrinji.

Na kraju je predsjednica HKUD-a „Mošćenica” Jasna Bosnić uručila Počasno priznanje Josipu Lovrekoviću, bivšem predsjedniku, za dugogodišnji rad i izniman doprinos u promicanju kulturne baštine HKUD-a „Mošćenica” u razdoblju od 1980. – 2014. godine.
moš 5moš 4
Također, uručene su Zahvalnice Gradu Petrinji i osobno gradonačelniku Darinku Dumboviću za podršku i pomoć u radu društva, koji je tom prigodom kazao: „Hvala lijepa svima vama koji ste ovdje bili prijatelji Mošćenice, prijatelji Grada Petrinje i koji ste pokazali kako treba skrbiti i čuvati kulturu, tradiciju, običaje i sve ono što moramo baštiniti, ali i sve one vrijednosti koje nismo naslijedili bez veze, nego s vezom da to moramo nositi u srcu, imati trajne vrijednosti u sebi i pokazati da samo zajedništvo i sama ova ljubav, koja je ogromna, koja je velika, jer sve ste ovo napravili iz ljubavi i neka to bude dar svima nama za predstojeće blagdane.”

lovro

Za potporu u radu članovi HKUD-a „Mošćenica” zahvaljuju se i Sisačko-moslavačkoj županiji u čije je ime koncertu bio nazočan Ivan Lovreković, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.