Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Odluka o šestom hrvatskom predsjedniku/ici – 11. siječnja 2015.

Birači u našoj županiji u prvom krugu izabrali Kolindu Grabar Kitarović

Birači u našoj županiji u prvom krugu izabrali Kolindu Grabar Kitarović

Niti jedno od dvoje kandidata koji su ušli u završnicu borbe za Pantovčak neće se moći opustiti sljedeća dva tjedna. Preblizu su, smatraju analitičari . Naime, razlika u broju glasova između aktualnog predsjednika Ive Josipovića i kandidatlinje Kolinde Grabar Kitarović je zanemariva.

A koji je od od ovo dvoje kandidata u prednosti odlučit će birači za dva tjedna.Ovo je nova utakmica i nova situacija, mišljenja je Ivo Banac.

Iznenađenje ili ne, ali postotak osvojenih glasova potvrđuje, Ivan Vilibor Sinčić je  sa svojom ekipom Živog zida izborio za prepoznatljivost otkinuo aktualnom predsjedniku Josipoviću dobar komad kolača u “utvrdama” poput Iste, Međimurja i Zagorja.

Svojim glasačima savjetovao je da u drugom krugu glasuju po savjesti, istovremeno se okrečući onome što je važnije, parlamentarnim izborima .

Definitivni gubitnik Milan Kujundžić čestitao je najuspješnijima i pozvao birače da drugim krugom na Pantovčka dovedu “novog “predsjednika, kako je rekao ne starog nego onoga koji je “prirodan”. Jasno se iščitava da sugerira biračima da glasuju za Kolindu Grabar Kitarović.

 

Obrađena su sva biračka mjesta na području Sisačko-moslavačke županije:

Kolinda Grabar Kitarović  40,62 %

Ivo Josipović 35,66 %

Ivan Vilibor Sinčić 16,33%

Milan Kujundžić 6,16%

Na području naše županije glasovalo je 42,34% od ukupnog broja  upisanih birača.Važećih listića bilo je 98,79, a nevažećih 1,21%.

 

Stanje od 29.12.2014. u 06:00 sati:
IVO JOSIPOVIĆ
38,46%
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ
37,22%
IVAN SINČIĆ, univ.bacc.ing.el.
16,42%
prof.dr.sc. MILAN KUJUNDŽIĆ
6,30%

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.