Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Županijski HSP AS demantira “neformalnu skupinu”

Razgovori oko stvaranja nove većine u ŽS neće biti vođeni na bazi podijele plijena, nego će se razgovarati o programima i projektima putem kojih novi župan Ivo Žinić želi doprinijeti boljitku svih građana Sisačko-moslavačke županije…

Razgovori oko stvaranja nove većine u ŽS neće biti vođeni na bazi podijele plijena, nego će se razgovarati o programima i projektima putem kojih novi župan Ivo Žinić želi doprinijeti boljitku svih građana Sisačko-moslavačke županije...

Povodom ostavki na stranačke dužnosti, ali i istupanja iz članstva gradskih vijećnika u Sisku i županijske vijećnice Sanje Čavlović, dužni smo javnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji iznijeti činjenično stanje ispred Županijskog vijeća HSP dr. Ante Stačević SMŽ.

U svom obraćanju javnosti od 03.11.2014. neformalna skupina istomišljenika koji se okupljaju i koje okuplja Veljko Novak lažirala je broj mandata s kojima navodno raspolaže, dakle nije točno da se radi o 5 vijećnika u Gradskom vijeću Siska, nego četiri, isto tako nije točno da su 3 vijećnika HSP AS županijske skupštine dala ostavke na članstvo, već se radi samo o vijećnici Sanji Čavlović koja i nema izabrani mandat, nego je zamjena za Veljka Novaka.

Ista skupina vijećnika odgovorna je za raskid sporazuma s HDZ-om za prijevremene izbore za župana i zamjenike župana te je direktni krivac što Domoljubna koalicija nije pobijedila već u prvom krugu. Naime, da podsjetimo, upravo je na inzistiranje Veljka Novak raskinuta već dogovorena potpora županu Ivi Žiniću te su time građani županije oštećeni za više od tri milijuna kuna, približno toliko je stajao drugi krug izbora.

Odlaskom Ruže Tomašić projekt HSP AS neće stati, previše je truda i odgovornosti uloženo u naš zajednički politički rad, obavljeni su razgovori sa svim predsjednicima Podružnica na razini županije, zamjenik predsjednice prof. Ivan Tepeš prema statutu HSP AS ima sve ovlasti da nastavi vođenje stranke i njen politički rad, a Županijsko vijeće HSP AS obavlja sve statutom predviđene dužnosti te za petak 07.11.2014. u 11,00 sati najavljuje razgovore sa Županom Sisačko-moslavačke županije oko rada i stvaranja nove većine u Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije. U razgovorima će sudjelovati i Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić. Isti neće biti vođeni na bazi podijele plijena, nego će se razgovarati o programima i projektima putem kojih novi župan Ivo Žinić želi doprinijeti boljitku svih građana Sisačko-moslavačke županije, te na tragu istog može računati na potporu Kluba vijećnika HSP AS u Županijskoj skupštini SMŽ. Demantij su supotpisali tajnik HSP AS SMŽ Domagoj Sekulić i predsjednik Županijskog HSP AS dr. Tomislav Dujmenović.

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.