Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Za “Martinje” pojačane kontrole

Pojačane aktivnosti policija će početi provoditi već u poslijepodnevnim satima u petak, 7. studenoga i trajati će do 11. studenoga

Pojačane aktivnosti policija će početi provoditi već u poslijepodnevnim satima u petak, 7. studenoga i trajati će do 11. studenoga

Od petka 7. do utorka 11. studenoga, povodom predstojeće proslave narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja”, Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i Policijska uprava sisačko-moslavačka, svoje će aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

martinje
Prošle godine u vrijeme proslave „Martinja” na prometnicama Policijske uprave sisačko-moslavačke je evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobile teške, a tri osobe lakše tjelesne ozljede, dok je u sedam prometnih nesreća nastala samomaterijalna šteta. U jednoj prometnoj nesreći sudionik je bio pod utjecajem alkohola.
Kako se i ove godine upravo povodom „Martinja” na prometnicama očekuje veći broj sudionika u prometu koji će konzumirati alkoholna pića, policijski će službenici na području cijele Policijske uprave pojačano poduzimati mjere i radnje prema vozačima.
Pojačane aktivnosti policija će početi provoditi već u poslijepodnevnim satima u petak, 7. studenoga i trajati će do 11. studenoga, kada će biti provedene i posebne ciljane akcije usmjerene na alkoholizirane vozače te će na prometnicama biti nazočan i veći broj policijskih službenika, objavila je danas PU sisačko-moslavačka.

 

“Upozoravamo i apeliramo na sve sudionike u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa, da prije ili tijekom vožnje ne konzumiraju alkoholna pića te da poštuju ograničenja brzine kako bi se izbjegle neželjene posljedice.”, poručuju iz policijske uprave Sisačko-moslavačke.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.