Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Svjedoci vremena…

Dio svog vremena sudionici Karavane Prevlaka –Vukovar „Zajedno u ratu-zajedno u miru“ odvojili su i za posjet Sisku. Domaćini su im bili Gradska tržnica Sisak i Moto klub Veterani Sisak .

Dio svog vremena sudionici Karavane Prevlaka –Vukovar „Zajedno u ratu-zajedno u miru“ odvojili su i za posjet Sisku. Domaćini su im bili Gradska tržnica Sisak i Moto klub Veterani Sisak .

„Vrijeme je neumorno. Ono usprkos svojim godinama uvijek korača istim tempom; kao životni usud opominje naše pakosti, pecka sitne ljudske prljavštine, povremeno čak dođe neko čudno, teško vrijeme za sve nas. To se obično dogodi kada se u svijetu nataloži previše zla, pa obična ljudska dobrota bude manja od vijeka, tuga veća od svake radosti, a ljudima ovlada neko ludilo. Tada vrijeme čini svoje. Ono sudi i presudi. A oni koji ostanu kao svjedoci tog vremena, još dugo opominju sve koji dolaze.

karavana 2

Ispočetka je njihov glas jak, a poslije tiši, naposljetku kao da i nije vise važno. A važno je, jer čovjek neprestano pravi istu grešku, ruši ono što je s vremenom nastalo. Vrijeme ima svoju aromu, ono je dio svih nas, naših lijepih i onih drugih, teških trenutaka koje poslije cijeli život pokušavamo zaboraviti, ali nam ne uspijeva. Nitko ne zna što će mu vrijeme donijeti. A ono svakome daje po zasluzi. I možemo se ljutiti koliko nas volja, možemo nalaziti tisuće razloga koji su trebali utjecati na drukčiju našu sudbinu, možemo cijelom svijetu do bola vikati svakojake prostote, vrijeme će opet neumoljivo presuditi u svoju korist.“ (Siniša Glavašević)

Dio svog vremena sudionici Karavane Prevlaka –Vukovar „Zajedno u ratu-zajedno u miru“ ovojili su i za posjet Sisku. Domaćini su im bili Gradska tržnica Sisak i  Moto klub Veterani Sisak .

karavana 1

Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Kontrobi su zajedno sa članovima Udruge  roditelja poginulih branitelja grada Siska zapalili svijeće te potom u pratnji roditelja poginulih branitelja otišli do Spomen sobe.

karavana 3

Spomen soba i fotografije poginulih hrvatskih branitelja grada Siska svjedoče istinu o Domovinskom ratu i žrvvu koja je položena kako bismo mi mogli živjeti u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

Direktorica Gradske tržnice izrazila je zadovoljstvo ponovnim dolaskom Karavane u Sisak ,te istaknula kako vjeruje da je Sisak bio dobar domaćin. Predsjednica Udruge roditelja Ruža Bakarić  naglasila je kako se ssvakoga dana trebamo prisjećati žrtve za Domovinu i poželjela da Spomen soba bude svaki dan otvorena za sve one koji žele odati počast poginulim braniteljima grada Siska.
Ovo je sedma karavana, rekao je Milan Šteković-Šteki, predsjednik Moto kluba Veterani Sisak. Brojnim bikerima iz Hrvatske pridružili su se i sisački i nastavili put prema Vukovaru .

karavana 4Fotografije: SMŽ info vijesti

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.