Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Prvi europski projekt na području grada Kutine

Izgradnja prijemnog centra i otvaranje službenog ulaza u Repušnici stvorit će sve preduvjete za razvoj turizma, jer je riječ o najvećem ulaganju do sada u turističku infrastrukturu na području Grada Kutine.“,istkanula je Ivan Grdić, direktorica Turističkog ureda Kutina.

Izgradnja prijemnog centra i otvaranje službenog ulaza u Repušnici stvorit će sve preduvjete za razvoj turizma, jer je riječ o najvećem ulaganju do sada u turističku infrastrukturu na području Grada Kutine.“,istkanula je Ivan Grdić, direktorica Turističkog ureda Kutina.

2611 lp u4Gradnja Prijemnog centra u sklopu Službenog ulaza u Park prirode Lonjsko polje u Repušnici bit će dovršena do rujna iduće godine. Kraj 2015. godine rok je završetka EU projekta „Ulaganje u budućnost“ kada bi trebao u potpunosti zaživjeti prvi služeni ulaz u Park prirode Lonjsko polje s moslavačke strane.

 

Prvi europski projekt na području Grada Kutine nakon gotovo 10 godine donosi izravna ulaganja od 6 mil. kn na području Grada od čega je 85% iz EU fondova. Važnije od toga je što će projekt stvoriti pretpostavke za iskorištavanje turističkih potencijala Lonjskog polja i Moslavine.

Uz pripremu za raspisivanje Natječaja za gradnju prijemnog centra u okviru projekta tijeku je i izrada Marketinške strategije i akcijskog plana. „Želimo definirati turističke proizvode i turističku ponudu sa pružateljima usluga. Zato sve zainteresirane pozivamo na radionicu u četvrtak 27. studenog u mjesni dom u Repušnici, a tema je rasprava o viziji i ciljevima razvoja turizma Moslavine koja je otvorio ovaj europski projekt „Prijemni centar Repušnica – moslavačka vrata u Lonjsko polje.“, rekao je voditelj projektnog tima Mišel Novosel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz prijemni centar će ići i nova ponuda. U prvom redu prijem gostiju djelatnika Centra, razne usluge koje će pružati zainteresirani poduzetnici, obrtnici, građani koje pozivamo na radionicu. U programu su vožnja čamcima, vožnja kočijama, obilasci terena i slično. Kroz projekt ćemo opremiti turističke staze; pješačke, biciklističke i vodene staze. Opremit ćemo i dva izletišta, odmorišta Vrbačinec i Čeperlin

 

www.lonjskopolje-kutina.info internetska je stranica izrađena u sklopu projekta. Također je izrađen i vizualni identitet službenog ulaza Repušnica i znak prijemnog centra. Izrađuju se i ostali promotivni materijali te se definira i marketinški i akcijski plan koji bi trebali privući goste u Moslavinu i Lonjsko polje. „Park prirode Lonjsko polje i Moslavina imaju potencijala za razvoj turizma. Ipak, stanovništvo nije bilo turistički orijentirano. Izgradnja prijemnog centra i otvaranje službenog ulaza u Repušnici stvorit će sve preduvjete za razvoj turizma, jer je riječ o najvećem ulaganju do sada u turističku infrastrukturu na području Grada Kutine.“,istkanula je Ivan Grdić, direktorica Turističkog ureda Kutina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velika su očekivanja od projekta, jer je to veliki iskorak u razvoju turizma kutinskog, pa i cijelog moslavačkog područja. Projekt će izravno i pozitivno utjecati na sve one koji se bave turističkim i srodnim djelatnostima. Zato ih sve pozivamo da se odazovu na radionicu kako bismo zajedno definirali viziju razvoja turizma na području Grada Kutine. Vrlo često ističemo vrijednosti naših turističkih proizvoda, ali tek ovim projektom ćemo prostor Parka prirode Lonjsko polje otvoriti Moslavini i neiskorišteni potencijal staviti u funkciju

 

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić naglasio je kako razvoj turizma ima važno mjesto u cjelokupnoj koncepciji razvoja Grada Kutine koji potvrđuje i europsku orijentaciju Grada Kutine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mi moramo tražiti nove pravce razvoja, iskoristiti svaki svoj potencijal. Turizam je jedan od potencijala koji je do sada nedovoljno iskorišten. Ovaj će projekt izravno otvoriti nekoliko novih radnih mjesta na području Grada Kutine, a neizravno u suradnji sa pružateljima usluga, koje pozivamo na radionicu otvorit će još bar 10-ak novih radnih mjesta. Projekt je poticaj za dodatni razvoj turizma, siguran sam da će povećati broj dolazaka, nadam se da će povećati i broj noćenja. Mislim da je projekt bitan za razvoj Grda Kutine, ne samo za razvoj turizma, zato što će izravno utjecati na razvoj ugostiteljske i drugih uslužnih djelatnosti povezanih sa turizmom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz povećanje broja turista koji će posjećivati Kutinu, Moslavinu i Lonjsko polje s moslavačke strane projekt gradnje prijemnog centra u Repušnici otvaranja i mogućnost razvoja raznih djelatnosti vezanih uz turističku ponudu. Projektni tim želi čuti i prijedlog i ideje potencijalnih pružatelja tih usluga kako bi zajedno definirali smjer razvoja turizma na području Grada Kutine te ih zato poziva na radionicu u dom u Repušnici u četvrtak 27. studenog u 16sati.

 

 

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.