Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Projekt Klikpar

Grad Kutina pozdravlja sve investitore koji žele ulagati na području Grada i pružit će im svu moguću pomoć u ostvarenju projekta

Grad Kutina pozdravlja sve investitore koji žele ulagati na području Grada i pružit će im svu moguću pomoć u ostvarenju projekta

Započela je izgradnja pogona tvrtke Klikpar u Poslovnoj zoni 2 u Kutini. Riječ je o tzv. „green field“ investiciji privatnih ulagača kakvih u Kutini nije bilo dugi niz godina. Na potpuno praznoj parceli u Poslovnoj zoni privatni ulagač izgradit će pogon za proizvodnju drvenih podnih i zidnih obloga koje su novina na tržištu.

  • Planove Klikpara u Kutini predstavila je direktorica Andreja Čučnić Zorić.

Plan je pokretanje drvno-industrijske proizvodnje i u prvoj fazi zapošljavanje 15 radnika, koji bi trebali početi raditi u siječnju iduće godine, a do kraja slijedeće godine trebalo bi biti zaposleno ukupno 25 radnika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijednost je ulaganja Klikpara u pogon u Kutini 9 mil. kn, a uz privatni kapital u financiranju izgradnje ovog suvremenog pogona koriste se i sredstva Europskih fondova. Projekt je pripreman tri godine. Investitori su u Kutini naišli na pozitivnu klimu pa je projekt ubrzo doveden u fazu početka gradnje. Voditelj projekta Zlatko Budrović ne sumnja u uspjeh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Najviše vremena smo potrošili na Europske fondove, gdje smo na natječajima dobili određena sredstva. Dosta je to vremenski dugo trajalo. Uvelike nam je pomogao Grada Kutina, gradonačelnik se osobno založio za dobivanje lokacijske i građevinske dozvole. Ako je nešto teklo normalno, bez zastoja, onda je to bilo ishođenje tih dozvola. U Kutini smo naišli na dobro suradnju i vjerujemo da će nastavak te suradnje biti jednako uspješan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grad Kutina pozdravlja sve investitore koji žele ulagati na području Grada i pružit će im svu moguću pomoć u ostvarenju projekta. „Zahvalni smo privatnim ulagačima koji žele dati doprinos gospodarskom razvoju Grada Kutine i osobito u zapošljavanju. Zato smo svim snagama podržali projekt Klikpar, riječ je o proizvodnom pogodnu, investicija je to koja se gradi potpuno ispočetka u poslovnoj zoni i otvara nova radna mjesta.“, rekao je gradonaečlnik Kutine Andrija Rudić.

  • Klikpar je primjer poduzetništva i investicije koja je uspješna. Postoje oni koji započnu i ne uspiju, ali ovo dvoje ljudi i Klikpar će uspjeti i uz potporu Grad Kutine to će biti dobar vjetar u leđa našoj Poduzetničkoj zoni 2 gdje smo u posljednjih godinu dana prodali dvije parcele. Projektiramo i nove prometnice kako bismo otvorili nove mogućnosti investiranja u Poduzetničkoj zoni 2. Pri kraju smo i rješavanja imovinsko-pravnih poslova u Industrijsko-logističkoj zoni koja se čeka 7 godina. To smo sada doveli do kraja i vjerujem da ćemo uspjeti naći dovoljno sredstava da opremimo ILZ i da će ona do kraja 2016. godine biti spremna za prihvati prvih, prvih velikih investitora.
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradnja pogona Klikpar u Poslovnoj zoni 2 dobro napreduje pa investitori očekuju kako će teći sve prema planu, a to znači da će proizvodnja započeti već u siječnju iduće godine.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.