Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Potpisan Sporazum o stipendiranju učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja

Ministarstvo poduzetništva izdvojilo je 229.500,00 Kn, Sisačko-moslavačka županija 73.000,00

Ministarstvo poduzetništva izdvojilo je 229.500,00 Kn, Sisačko-moslavačka županija 73.000,00

Ovu Županiju izgradili su obrtnici i oni su u ovim gospodarskim teškoćama najžilavije tkivo, njima se najlakše dići na noge, rekao je u prigodi potpisivanja Sporazuma  o stipendiranju učenika upisanih u deficitarna zanimanja , zamjenik župana Marin Piletić.

Već 14 godina kontinuirano, počevši sa pet stipendista i jednim stipenditorom Obrtnička kmora sisačko-moslavačke županije pomaže obrazovanju učenika za deficitarna obrtnička zanimanja, istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Željko Vrbanus.

P1030151

On sam je 2000 godine započeo stipendiranje osobnim sredstvima, postupno su se prodruživali partneri, udruženja obrtnika i županija,a od 2002. godine i Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva, kaže Vrbanus.

 

marin 1 (1)

 

Partneri u projektu su uz resorno ministarstvo i Sisačko-moslavačku županiju su HGK – Gospodarska komora Sisak, gradovi Sisak, Petrinja, Kutina, Novska,Popovača, Glina, te općine Topusko, Lipovljani i Sunja.

P1030160

U 2014./2015. godini  Obrtnička komora zajedno s partnerima provest će stipendiranje učenikaupisanih u deficitarna zanimanja za 55 stipendista iz osam strukovnih škola i to u prvom razredu njih 17, u drugom dvadeset učenika, te u trećem razredu 18 učenika.Zanimanja jkoja se stipendiraju su: zidar, tesar, dimjačar, soboslikar-ličilac, bravar, vodoinstalater, instalater kućnih instalacija,autolimar, elektroinstalater,instalater grijanja i klimatizacije, autoelektričar i stolar.

djeca 3

Sisačko-moslavačka županija, bez obzira tko je na vlasti, podupire obrtništvo, a ovaj olik pomoći kroz stipendije pomoć je budućim obrtnicima, rekao je danas Marin Piletić, zamjenik župana.Nama koji radimo Proračun uvijek je važno vidjeti da se na kunu koju smo mi uložili dodaju još tri. Ovu županiju izgradili su obrtnici i oni su naše najžilavije tkivo, naglasio je zamjenik Piletić.

marin 1 (2)

Uz ovu suradnju koju Sisačko-moslavačka županija nastavlja , sljedećih dana ćemo pokušati s obrtnicima riješiti i druga otvorena pitanja na zadovoljstvo obiju strana.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.