Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održana skupština ogranka Hrvatskog novinarskog društva Sisačko-moslavačke županije

Karmen Valenta nova je stara predsjednica ogranka Hrvatskog novinarskog društva Sisačko-moslavačke županije.

Karmen Valenta nova je stara predsjednica ogranka Hrvatskog novinarskog društva Sisačko-moslavačke županije.

Karmen Valenta nova je stara predsjednica ogranka Hrvatskog novinarskog društva Sisačko-moslavačke županije.

 

 

kvOdlučili su to jednoglasno prisutni članovi Skupštine ogranka na sjednici održanoj u srijedu, 26. studenoga 2014. u Sisku. Za njezinog zamjenika, odnosno tajnika izabran je Ivan Gračaković. Članovi Izvršnog odbora u novom sazivu su Zdravko Strižić, Igor Ahmetović i Josip Frković, a kao i u prošlom mandatnom razdoblju predstavnik ovoga ogranka u Skupštini HND-a je Željko Grgurinović.
Izvješće o radu predsjednice, dosadašnjih članova Izvršnog odbora kao i predstavnika u Skupštoni HND-a jednoglasno je prihvaćeno, a njihov rad ocjenjen uspješnim.
U posljednjih nekoliko godina novinarima u lokalnim medijima sve je teže. Teška gospodarska kriza uvjetovala je da je dio novinara zaposlenih u lokalnim redakcijama na „minimalcu“ od kojeg ne mogu podmirivati ni osnovne egzistencijalne potrebne. Bez najave, opomene ili bilo kakvog upozorenja čelništvu ogranka krovna strukovna udruga je „izbrisala“ iz evidencije članstva neke članove i našeg ogranka – rekla je Karmen Valenta. Iznenađeni smo i ogorčeni što se čelni ljudi naše udruge nisu čak ni informirali o razlozima zbog kojih dugogodišnji članovi našeg ogranka, a neki su bili i među osnivačima, nisu u mogućnosti podmiriti svoju obvezu.

 

hnd radio

Nitko ne bježi od obaveza, ali je isto tako i vrijeme da se i visina godišnje članarine uskladi s prihodima članova. S tom inicjativom kao ogranak ići ćemo prema našoj krovnoj udruzi. Na izbornoj sjednici između ostalog utvrđen je i rok za završetak monografije „Povijest novinarstva od 1945. do danas“, zahtjevnog posla kojeg se prihvatio autorski dvojac Zdravko Strižić i Vladimir Pajtlar.

novinari

U tijeku je, kazali su autori, prikupljanje dokumentacije od kolega i kroničara koji su tijekom proteklih desetljeća bilježili zbivanja na ovim prostorima. Monografija će, vjeruju članovi ogranka, iz tiska izaći u predviđenom roku, a njezina promocija planirana je za siječanj 2016. godine na tradicionalnom Novinarskom balu. Sljedi najteži dio posla, prikupljanje sredstava za njezino izdavanje. Već smo prošli na nekim natječajima, idemo dalje i vjerujemo kako ćemo uz pomoć Ministarstva kulture, Sisačko-moslavačke županije, gradova i općina, te sponzora prikupiti dovoljno sredstava kako bi jedno razdoblje u povijesti novinarstva bilo objedinjeno u monografiji, koja će vjerujem, osim povijesne vrijednosti biti i važan priručnik u izučavanju naše struke. Očekujemo pomoć svih dobronamjernih, svih onih čija su imena i aktivnosti bili zabilježeni kroz ovo razdoblje perima, mikrofonom i fotografijom naših kolega, zaključila je predsjednica ogranka HND-a Sisačko-moslavačke županije.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.