Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Pločnik slavnih

Na današnji datum, 21. studenog 1975., godine svoju zvijezdu dobio je Elton John.

Na današnji datum, 21. studenog 1975., godine svoju zvijezdu dobio je Elton John.

Hollywoodska staza slavnih predstavlja pločnik koji se proteže duž 15 blokova ulice Hollywood Boulevard i 3 bloka ulice Vine Street u Los Angelesu, na kojem je izrezbareno preko 2 500 petokrakih zvijezda s imenima slavnih ličnosti kojima je počast iskazala holivudska trgovačka komora za njihov doprinos industriji zabave.

Pločnik slavnih 2

Svoje mjesto na stazi dugačkoj 2,1 km posjeduju razni glumci, glazbenici, redatelji, producenti, glazbene i kazališne skupine, izmišljeni likovi i mnogi drugi, a na današnji datum, 21. studenog 1975.,  godine svoju zvijezdu dobio je Elton John.

Elton, zvijezda

Sir Elton John, rođen kao Reginald Kenneth Dwight,  25. ožujka 1947.  u Londonu, britanski je vokalist, pijanist, pjevač, glumac, tekstopisac, skladatelj i glazbeni producent.

Elton John 1

U svojoj četrdesetogodišnjoj karijeri prodao je više od 300 milijuna  albuma. Nagrađen je s  pet Grammy nagrada, kao i s jednim Oscarom za filmsku glazbu, što je pridonijelo da mu časopis „Rolling Stone“  dodijeli 49. mjesto na listi 100 najvećih glazbenika svih vremena.
1994.  godine dobio je svoje mjesto u Rock and Roll Hall od Fame muzeju u Clevelandu. Krajem 80-ih godina 20.stoljeća uključuje se u borbu protiv AIDS-a,  a 1998. godine Britanska Kraljica  dodijelila mu je titulu Sir. Poznat je po svojoj velikoj kolekciji naočala i skupocjenih automobila.

Elton John 2

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.