Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Manje oružja, manje tragedija”

Najviše pažnje izazvali su stroj, odnosno robot Theodor za razminiranje i Kia, pas za otkrivanje mina, automobile, motocikle i ostalu opremu koju koristi policija u cilju povećanja sigurnosti i zaštite građana.

Najviše pažnje izazvali su stroj, odnosno robot Theodor za razminiranje i Kia, pas za otkrivanje mina, automobile, motocikle i ostalu opremu koju koristi policija u cilju povećanja sigurnosti i zaštite građana.

Manje oružja – manje tragedija program je uz Dan Grada Kutine kojeg su na glavnom gradskom trgu organizirali Policijska postaja Kutina i Vijeće za komunalnu prevenciju. Temeljna i prometna policija predstavili su opremu i aktivnosti u cilju povećanja sigurnosti građana. Uloga građana u ostvarenju tog cilja vrlo je važna i ostvaruje se kroz Vijeće za komunalnu prevenciju koje tradicionalno uz Dan grada organizira ovu preventivno-edukativnu akciju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Veliki broj djece, učenika i građana Kutine u razgovoru sa policajcima i razgledajući izložbu opreme pokazao je interes za rad policije i izrazio želju da i sami daju svoj doprinos povećanju sigurnosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„Policija želi senzibilizirati i upozoriti građane koliko je oružje opasno i podsjetiti ih da oružju nije mjesto u obiteljskim domovina. Manje oružja znači i manje tragedija. Policija želi uspostaviti partnerski odnos s građanima te je zato osobita pažnja posvećena.
Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Kutine Damir Petravić zahvalio je Policijskoj postaji Kutina na vrlo dobro suradnji i svim policajcima iz temeljne i prometne policijske postaje na njihovom radu i osjećaju sigurnosti kojeg daju građanima Kutine. Zamjenik gradonačelnika zahvalio je i građanima što daju svoj doprinos kako bi Kutina bio siguran grad ugodan za življenje. Damir Petravić izrazio je uvjerenje kako će povećanu sigurnosti doprinijeti i uvođenje videonadzora na nekoliko mjesta u Kutini o čemu još uvijek traje javna rasprava.

Gradonačelnik Kutine, Andrija Rudić dodao je kako se Policija želi što više otvoriti prema građanima i zadobiti povjerenje građana. Policijski su službenici zaduženi i odgovorni za stanje sigurnosti. Međutim, siguran grad, ugodno življenje i visoku razinu sigurnosti svi zajedno možemo postići kad svi građani daju svoj doprinos i izvještavaju policiju o svim devijantnim ponašanjima i pojavama koje ugrožavaju građane i ne čine ugodnim prostor u kojem žive. Policija želi biti partner i servis građanima.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veliki broj djece i učenika u središtu grada danas se upoznao sa svim opasnostima koje im još uvijek prijete kao što su ostaci iz Domovinskog rata. Najviše pažnje izazvali su stroj, odnosno robot Theodor za razminiranje i Kia, pas za otkrivanje mina, automobile, motocikle i ostalu opremu koju koristi policija u cilju povećanja sigurnosti i zaštite građana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.