Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Kutina ima prvake Hrvatske u krosu!

U nedjelju 23. studenoga 2014. održano je u Kutini Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u kros trčanju. Baš ovo državno natjecanje prije točno 20 godina također se održavalo u Kutini, ali s nekim drugim klincima.
Organizacija natjecanja „Maratonjara“ bila je odlična, a rezultati atletičara Moslavine više nego fantastični, bez obzira na tremu koju nosi domać teren.
Staza je bila meka i teška te su samo najbolje spremni mogli doći do izražaja.
Elena Pazman je uistinu došla do izražaja osvojivši zlatnu medalju na stazi dugoj 3000 m i u konkurenciji mlađih juniorki od koje je tri godine mlađa, a bila je minutu i četiri sekunde brža od drugoplasirane.
Marko Majer se u borbi do zadnjeg centimetra plasirao se 2. mjesto i osvojio srebrnu medalju na 800 m u konkurenciji limača.
Kod mlađih kadeta na 1000  m uvjerljivo i dominantno pobijedio je Mateo Desić te osvojio zlatnu medalju i nastavio obiteljski niz, jer prije 20 godina na ovom terenu isto mu je napravila mama.
Trka mlađih kadetkinja na 1000 m bila je opasna za gledanje ljudima sa slabijim srcem, jer se vodila borba do posljednjeg daha u kojoj je Moslavčanka Marija Mehmedović osvojila srebrnu medalju.
Osim navedenih osvajača medalje bilo je kao i uvijek iz Atletskog kluba Moslavine predivnih rezultata i plasmana: Luna Rudolf 4., Petra Mišljen 14. (limačice), Ivan Rade 17. (limači), Florijan Rožić 9. (mlađi kadeti), Dora Bogić 12., Lara Krmelić 18., Mateja Gršeta 21. (mlađe kadetkinje), Matea CIban 11. (kadetkinje) te Karlo Ciban 7. (kadeti).

Na natjecanju je održano i proglašenje Prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju na kojemu su se 4. listopada 2014. u Vrlici kutinski sportaši natjecali, no zbog organizatorskih propusta nisu bili proglašeni. Nakon natjecateljske komisije koja je odradila svoj dio posla to je učinjeno u Kutini.
Kod kadetkinja na 3000 m 1. je bila Elena Pazman, a 3. Marija Mehmadović te je kod kadeta Karlo Ciban osvojio svoju prvu zlatnu državnu medalju također na 3000 m.

Trener Ivan Desić zadovoljno zaključuje sezonu 2014. s osvojenih 5 zlatnih, 9 srebrnih i 4 brončane državne medalje te četiri reprezentativna nastupa, i okreće se prema novoj sezoni i novim izazovima sa svojim mladim sportašima.

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.