Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kostrići – najtužnije selo u Hrvatskoj

Ne smijemo zaboraviti

Ne smijemo zaboraviti

Dvoje djece starih dvije , odnosno četiri godine – Dario i Tomislav i još 14 civila, ukupno šesnaest nedužnih života utkanih u slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Zato se treba sjećati, zato treba ne zaboraviti. Kostrići – tužna, ali stvarna priča o stradanju civila u Domovinskom ratu.

Selo Kostrići, nazivano još i najtužnijim selom u Hrvatskoj, 15. studenoga 1991. godine doživjelo je vrhunac srpskog terora. Pobunjeni Srbi počinili su stravičan pokolj svih šesnaestero u selu zatočenih stanovnika, među kojima i dvoje djece od dvije i četiri godine. Nakon pokolja civilnog stanovništva, zločinci su selo Kostriće potpuno spalili.
Danas su se izaslanstva poklonila žrtvama stravičnog zločina, položila su vijence i zapalila svijeće –za sjećanje.

Načelnica općine Majur ,u čijem se sastavu nalazi selo Kostrići, Klementina Karanović  rekla je kako je teško riječima opisati ono što se dogodilo u Kostrićima od „ne ljudi“ koji su si uzeli za pravo oduzeti živote nedužnim civilima.I ne samo sjetiti se stradalih civila u Kostrićima, nego i u drugim selima  u općini Majur, u samom Majuru, Stublju, Graboštanima…

– Okupili smo se ovdje kako bismo odali počast onima koji ništa nisu skrivili, koji su živjeli svojim mirnim, skromnim životom, rekla je u subotu, 15. studenog  u Kostrićima zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević. Okupili smo se na mjestiu stravičnog zločina, dodala je Sinjeri –Ibrišević, puni tuge i sjete. Ne smijemo zaboraviti da je naša mlada, neovisna domovina nastala na temeljima hrvatske krvi i mladosti. U temelje naše Domovine utkano je 16 tisuća poginulihhrvatskih branitelja i civila, 30 tisuća ranjenih i invalida Domovinskog rata…ne smijemo zaboraviti, rekla je zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.