Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Korisnici MIG-a posjetili knjižnicu u Sisku

Posebno iznenađenje za sudionice programa MIG tijekom posjeta Knjižnici bila je mogućnost besplatnog učlanjenja.

Posebno iznenađenje za sudionice programa MIG tijekom posjeta Knjižnici bila je mogućnost besplatnog učlanjenja.

Međugeneracijska integracija građana, skraćeno MIG naziv je projekta koji u suradnji s partnerskom organizacijom Forum 50+ iz Velike Gorice provodi Građanska incijativa „Moj grad Sisak“.

Njime se želi povezati ljude različite životne dobi – mlade i sredovječne sa starijima, te one koji žive u svom primarnom okruženju s onima koji žive u institucijima, poput domova umirovljenika.

Domaćin aktivnosti MIG-a je Dom za starije i nemoćne osobe Sisak.U aktivnostima projekta mogu sudjelovati svi korisnici Doma i Dnevnog boravka Doma koji su zainteresirani, prioritetno oni koje rođaci i prijatelji imaju priliku rjeđe posjećivati,

kaže voditeljica projekta mr.sc Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“.

Kroz različite aktivnosti – druženja, susrete, predavanja, tribine, razgovaraonice, šetnje, kreativne radionice,izlete i sl. želi se postići da korisnici ovog projekta međusobno razmjenjuju iskustva, slušaju se, doživljavaju i prihvaćaju kako bi obogatili svoju životnu svakodnevicu te kako bi sudjelovali u kreiranju svog slobodnog vremena , preferirajući zdrave životne i ljudske vrijednosti u punom smislu te riječi.Susreti podrške održavaju se u sklopu projekta MIG svakog utorka naizmjenično u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima po dva sata.

Ovaj tjedan, MIG-ovci su posjetili Odjel za odrasle sisačke Narodne knjižnice i čitaonice „Vlado Gotovac“ u kojem se u listopadu obilježava Mjesec hrvatske knjige, posvećen ove godine temi ljubavi.

U ugodnoj atmosferi, uz čaj i kolačiće, ravnateljica Knjižnice Dubravka Šurlan upoznala ih je s radom Knjižnice, s fondom kojim Knjižnica raspolaže kao i specifičnom zvučnom zbirkom koja je prvenstveno bila namijenjena slijepim i slabovidnima, ali je mogu korisititi i svi ostali kojima je,iz bilo kojeg razloga, lakše slušati knjigu s CD zapisa.

Posebno iznenađenje za sudionice programa MIG tijekom posjeta Knjižnici bila je mogućnost besplatnog učlanjenja.

Druženja u sklopu MIG-a, projekta Međugeneracijske integracije građana nastavljaju se sljedeći tjedan izletom u Korablju Tišinić u Taborištu kod Petrinje gdje će za sudionike biti osigurano razgledavanje životinja, zajednička razgovaraonica „O smijehu i osmjehu“, objed te razne društvene igre, uz pjesmu.

 

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.