Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

HSP AS Siska : “Gradonačelnica Siska naložila krčenje zelenobriješke šume”

“Hoće li uskoro slike gradonačelničina kućnog zida krasiti reprezentativna umjetnička djela, jer će ih „posuditi“ iz gradske Galerije Striegel?”

"Hoće li uskoro slike gradonačelničina kućnog zida krasiti reprezentativna umjetnička djela, jer će ih „posuditi“ iz gradske Galerije Striegel?"

HSP AS Podružnica Sisak u nedjelju, 16. studenoga objavila je Priopćenje koje je potpisao Koordinator Podružnice Sisak  Josip Kleković. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Sisačku podružnicu Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević kontaktirali su zabrinuti građani i članovi stranke sa Zelenog brijega koji su nas upozorili na nezakonitu sječu šume na Zelenom brijegu.

Prema našim saznanjima gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček samovoljnom odlukom odlučila je posjeći velik dio stabala na Zelenom brijegu, međutim kako je nitko od stručnih suradnika nije upozorio na proceduru koja prethodi toj radnji i propisana je zakonom, ona to čini bez dozvole Hrvatskih šuma.Tako se po naputku gradonačelnice krenulo u krčenje zelenobriješke šume bez ikakvih potebnih dozvola.

Opet vidimo nezrelost i dilentatizam na djelu, gdje gradonačelnica ne razumije da ako je nešto gradsko vlasništvo, ne može s time činiti što poželi i to još protuzakonito. Njezine službe je nisu upozorile na nelegitimnost ovih radnji, a običan građanin bi mogao pomisliti da su posječena debla završila u njenom kaminu. Pitamo se gdje je granica i što radi inspekcija!? Hoće li uskoro slike gradonačelničina kućnog zida krasiti reprezentativna umjetnička djela, jer će ih „posuditi“ iz gradske Galerije Striegel?

Bespravna sječa zelenobriješke šume pomalo čudi s obzirom da je na čelu sisačke ispostave Hrvatskih šuma gospodin imenovan upravo od strane njene partije, ali dokazuje koliko je loša komunikacija državne i lokalne vlasti.

Također ovim putem želimo postaviti pitanje gradonačelnici da li mogu onda ovih dana u šumu na sječu i naši sugrađani koji nemaju novca za nabavku drva? Ili samo za takve vrijedi da moraju sve raditi po zakonu? Mogu li naši sugrađani brati gljive i skupljati kestenje bez plaćanja nakade Hrvatskim šumama?

Pozivamo nadležne institucije i inspekcije da utvrde nepravilnosti u spomenutim djelima i primjereno kazne njihove počinitelje, jer zakon je za sve isti!”

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.