Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Hrvači Petrinje prvaci Hrvatske!

Hrvači Petrinje su nakon deset godina postali ekipni prvaci Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim stilom. U završnom susretu 10. kola Premier lige – Lige za prvaka, na sportsko-zabavnoj manifestaciji Noć prvaka, ugostili su u nedjelju 9. studenoga 2014. godine lanjske osvajače, momčad varaždinske Vindije, od koje su bili bolji 6:2 i tako su, s bodom prednosti ispred drugoplasiranog Sesvetskog Kraljevca osvojili naslov, dok je Vindija treća.

Tehnički rezultati su:
59 kg Boris Baniček – Sandro Frankol 1:0 (tt 14:4 3,55 min.)
66 kg Kristijan Šimatić – Marin Bešenić 1:0 (tt 10:1 2,20 min.)
71 kg Robert Sigur – Benjamin Šokman 1:0 (pb 6:1)
75 kg Anđelko Barišić – Tonimir Sokol 0:1 (tt 1:10 2,07 min.)
80 kg Danijel Krizmanić – Ivan Ratković 0:1 (pb 0:4)
85 kg Ivan Barišić – Petar Zorec 1:0 (pb 7:0)
98 kg Tomislav Lavrić 1:0 (bb)
98-130 kg Stjepan Lavrić – Dejan Šokman 1:0 (pb 6:0)
Treneri: Franjo Pereković (Petrinja), Pero Panić (Vindija)

Tijekom „Noći prvaka” održan je zabavno-glazbeni program u kojemu su nastupili KUD Hrastovička gora, ŠPK Petrinia, ŠARRK MEGARock, MVA Petrinjski slavulji i breakdanceri Ulične sjene, dok su u sportskom dijelu, u prijateljskom ogledu snage odmjerili druga momčad Petrinje, koja će od iduće godine biti uključena u natjecanje 1.HHL i zagrebačke Lokomotive.

Petrinjci su, nakon devet ogleda, bili bolji 5:4:
59 kg Dragan Vidović – Nikola Svetina 1:0
59 kg Marko Grabovac – Kristijan Minković 1:0
66 kg Mateo Pavičić – Vito Mateković 1:0
66 kg Marko Mitrović – Ivan Lizatović 0:1
71 kg Vedran Mitrović – Jurica Kalember 0:1
80 kg Zvonimir Lavrić – Josip Bešlić 1:0
85 kg Nikola Kaić – Dino Dučić 0:1
90 kg Milan Dobrenić – Slaven Mustav 1:0
98-130 kg Marko Selak Kajić – Ivan Mateković 0:1
Treneri: Senad Mujagić (Petrinja II), Marko Idžotić (Lokomotiva)

 

Rad kluba u proteklih sedam mjeseci treba promatrati kao uspješno okončani projekt  ili projekt čija je realizacija u samoj završnici. Radi se o postizanju vrhunskog sportskog rezultata i konsolidaciji financijskog poslovanja kluba, čime je očuvana  i nastavljena tradicija petrinjskog hrvanja.
Najveći iskorak klub je napravio drugačijim pristupom  organizaciji hrvačkih manifestacija, a uz zvučne i svjetlosne efekte, te dodatne sadržaje,   hrvačko  natjecanje dobiva sasvim drugačiju dimenziju.
U nepuna četiri mjeseca klub je uspješno organizirao dvije hrvačke manifestacije  koje su drastično promijenile sliku o hrvačkom sportu,  kao i samom klubu.
Noć hrvanja, povodom obilježavanja 30. godišnjice osvajanja zlatne olimpijske medalje Vlade Lisjaka i Noć prvaka, povodom osvajanja naslova prvaka Prve hrvatske hrvačke lige 2014.
Manifestacija održana 9. studenoga 2014. nije bila samo jedinstveni hrvački događaj organiziran na najvišoj razini, već je to bila i jedinstvena prilika da se pokaže ukupan hrvački potencijal Hrvačkog kluba Petrinja, kako onaj sportski koji je okrunjen vrhunskim rezultatom tako i onaj upravljački koji svoje vizije pretvara u stvarne i provedive projekte.
Prezentacija II. ekipe HK Petrinja i njihov prijateljski susret sa HK Lokomotiva možda nije toliko važan kao osvojeni naslov, ali u klubu smatraju kako je  taj projekt od iznimne važnosti za klub. Sama činjenica da HK Petrinja planira u narednoj ligaškoj sezoni nastupiti s dvije ekipe u različitim rangovima natjecanja, dovoljno govori o potencijalu kluba. Tako će Petrinjci biti prvi klub koji će u sljedećoj natjecateljskoj sezoni nastupiti s dvije ekipe. II. ekipa ima višestruko značenje za klub. Prvenstveno će se osigurati kontinuitet natjecanja ukupnog seniorskog kadra kluba koji se do sada odvijao samo kroz natjecanje prve ekipe. Organizacija domaćih susreta s nastupom I. i II. ekipe dodatno će povećati posjećenost i gledanost hrvačkih mečeva, što će predstavljati dodatni iskorak u radu kluba.

 

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.