Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić vjeruje kako bi Kutina mogla imati rodilište

Ovim putem pozivam gradski HDZ i gospodina župana da sjednemo svi zajedno za stol i još jednom razmotrimo sve opcije za otvaranje rodilišta u Kutini.

Ovim putem pozivam gradski HDZ i gospodina župana da sjednemo svi zajedno za stol i još jednom razmotrimo sve opcije za otvaranje rodilišta u Kutini.

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić pozvao je župana Sisačko-Moslavačke županije Ivu Žinić da još jednom razmisli o rodilištu u Kutini.

Gradonačelnik Kutina u priopćenju podsjeća kako je na Dan grada Kutine župan Ivo Žinić u obilasku Doma zdravlja Kutina najavio kako će uređeni prostor za rodilište u Kutini imati neku drugu namjenu. Gradonačelnik Kutine u priopćenju ističe: „Kao Kutinčan i gradonačelnik svih naših građana moram izraziti iskreno žaljenje što Županija pod vodstvom gospodina Žinića odustaje od rodilišta u Kutini jer smo svi željeli da se u Kutini ponovo rađaju mali Kutinčani. Poznato je da sam osobno podržao projekt otvaranja rodilišta u Kutini. Nažalost,  Grad Kutina nije osnivač Doma zdravlja i ne može donositi oduke oko budućih aktivnosti i djelatnosti Doma zdravlja.

Ovim putem pozivam gradski HDZ i gospodina župana da sjednemo svi zajedno za stol i još jednom razmotrimo sve opcije za otvaranje rodilišta u Kutini. Svi mi imamo obavezu raditi za dobrobit žitelja ovog grada i cijele županije. Na to smo se obvezali i zbog toga pozivam čelnike HDZ-a u gradu i županiji da zaborave na stranačku pripadnost i da zajedno napravimo ono što je najbolje za naše građane.

Osim odluke o rodilištu, nadam se da će novi župan raditi na poboljšanju zdravstvene skrbi u gradu Kutini u cijelosti. U Kutini je potrebno:

povećati zdravstveni standard Kutinčana povećanjem broja dolazaka specijalista u Dom zdravlja Kutina,osigurati da se hitna ambulanta ne zaključava kada dežurni tim ode na intervenciju,osigurati nastavak rada Centra za majku i dijete koji je povećao zdravstveni standard trudnica i mladih majki,ukupno poboljšati zdravstvenu uslugu u Domu zdravlja Kutina,uskoro riješiti pitanje smještaja starijih i nemoćnih u podružnici Doma za starije i nemoćne Sisak u Kutini o čemu su ranije već donesene sve potrebne odluke, ali se čeka izvršna odluka o uređenju prostora radi ponovnog prihvata štićenika.

Ovo su potrebe građana Kutine od kojih mi ne možemo i nećemo odustati i ja kao gradonačelnik imam dužnost i moralnu obvezu inzistirati i boriti se kako bi dosegli ove standarde.“, zaključuje se na kraju priopćenja gradonačelnika Kutine Andrije Rudića.

 

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.