Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Cjepljenje protiv sezonske gripe počinje 10.studenog

Osigurano 9600 doza cjepiva

Osigurano 9600 doza cjepiva

Cjepljenje protiv sezonske gripe počinje u ponedjeljak, 10. studenog, rekla nam je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. Svjetlana Ančić Birač.

P1030116

Prema najavi iz Hrvatskog zavoda za zjavno zdravstvo našem zavodu će u srijedu, 05. Studenog biti dostavljeno 9 600 doza cjepiva. To je , kaže dr. Ančić Birač 8 400 doza cjepiva manje nego lani. Razlog je negativna kampanja protiv cjepljenja općenito, pa tako i cjepljenja protiv gripe.

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije će po zaprimanju cjepivo distribuirati u ambulante opće medicine i pedijatrijske ambulante. Cjepivo je besplatno i namijenjeno je osiguranicima starijima od 65 godina, kroničnim bolesnicima, zdravstvenim djelatnicima zaposlenima u zdravstvenim ustanovama, kao i ostalim zaposlenicima koji sudjeluju u njezi bolesnika.

Ostali građani koji ne ulaze u spomenute kategorije također će se moći cjepiti, ali će, prema informacijama kojima sada raspolaže ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo cjepivo moći nabaviti u ljekarnama.

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.