Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Zlatne godine” deložirane iz prostora Doma zdravlja Kutina

Dom za starije i nemoćne osobe „Zlatne godine“ sudskom je odlukom deložiran iz prostora Doma zdravlja Kutina. Oko 50 štićenika iz doma je privremeni smještaj našlo u svojim obiteljima ili drugim domovina za starije. Nažalost, određeni broj starijih i nemoćnih nije bio u mogućnosti pronaći privremeni smještaj. Brigu o njima preuzeo je Centar za socijalu skrb Kutina prema naputku ministarstva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Privatni dom za starije i nemoćne Zlatne godine bio je u najmu prostora u Domu zdravlja Kutina. 2010. godine Ministarstvo socijalne skrbi izdalo je Rješenje o zabrani rada domu Zlatne godine. Vlasnica privatne tvrtke Zlatne godine odbijala je vratiti iznajmljeni prostor Domu zdravlja Kutina čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija. Iznajmljivač prostora nije izvršavao svoje obaveze iz Ugovora o najmu prostora pa su Domu zdravlja Kutina i Županiji ostali veliki dugovi.

U protekle četiri godine vodio se iscrpljujući sudski spor. Danas je Rješenje o prisilnoj deložaciji provedeno.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Štićenici doma, starije, bolesne, usamljene i nemoćne osobe morale su pronaći privremeni smještaj, jer dom Zlatne godine od danas više nije u prostoru Doma zdravlja Kutina.

Sisačko-moslavačka županija još je prošle godine donijela odluku o osnivanju Podružnice sisačko Doma za starije i nemoćne u Kutini u prostoru Doma zdravlja.

Danas se neslužbeno doznalo kako će u iduća dva tjedna prostor Doma zdravlja za dom za strije biti uređen te će  uvjeti boravka i prehrane biti poboljšani. Štićenicima dosadašnje Doma Zlatne godine bit će ponuđena mogućnost smještaja po sličnim financijskim uvjetima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postupak sudske deložacije doma Zlatne godine iz prostora Doma zdravlja Kutina protekao je bez incidenata. 50-ak štićenika i njihove obitelji proživljavaju tešku dramu. Starije i nemoćne osobe vezale su se za prostor i osobito za svoje prijatelje te je rastanak bio stresan i bolan. Većina starijih osoba iz doma nije znalo što, kako i kamo? Pronašli su tek privremeni smještaj, neki od njih vratili su se u svoje napuštene i prazne obiteljske kuće unatoč tome što nisu u stanju samostalno se brinuti za sebe i što nisu pripremljeni za zimu i nemaju grijanje.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.