Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Zaključci Županijske skupštine SMŽ povodom stanja u INA Rafineriji nafte Sisak

Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije traži od Vlade Republike Hrvatske da poduzme sve potrebite mjere u sprječavanju donošenja odluke o zatvaranju INA Rafinerije nafte Sisak i očuva radna mjesta te nastavi proizvodnju i modernizaciju ovog energetskog stupa na području Sisačko-moslavačke županije.

Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije traži od Vlade Republike Hrvatske da poduzme sve potrebite mjere u sprječavanju donošenja odluke o zatvaranju INA Rafinerije nafte Sisak i očuva radna mjesta te nastavi proizvodnju i modernizaciju ovog energetskog stupa na području Sisačko-moslavačke županije.

Danas je održana sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. Veći dio sjednice protekao je u analizi stanja u sisačkoj Rafineriji, pa je sukladno aktualnosti i Županijska skupština donijela svoje zaključke, koje je potpisao predsjednik skupštine Željko Soldo.

Na temelju članka 28. Statuta Sisačko-moslavačke županije („Službeni glasnik Sisačko-moslavačke županije“, broj 11/09, 5/10, 2/11 i 3/13) i članka 124. Poslovnika Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije („Službeni glasnik Sisačko-moslavačke županije“, broj 14/09, 5/10, 2/11 i 3/13), Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije na 8. sjednici održanoj 1. listopada 2014. godine, donijela je

 

                                  Z A K L J U Č A K

povodom stanja u INA Rafineriji nafte Sisak

 

I.

Polazeći od činjenice da je energetika, pa u okviru toga i proizvodnja i prerada nafte jedan od stupova gospodarskog suvereniteta svake države, Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije daje punu potporu nastojanjima zaposlenika INA Rafinerija nafte Sisak u nastojanju očuvanja radnih mjesta i nastavku proizvodnje.

Slijedom navedenog Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije traži od Vlade Republike Hrvatske da poduzme sve potrebite mjere u sprječavanju donošenja odluke o zatvaranju INA Rafinerije nafte Sisak i očuva radna mjesta te nastavi proizvodnju i modernizaciju ovog energetskog stupa na području Sisačko-moslavačke županije.

 

II.

Imajući u vidu strateški značaj INA Rafinerije nafte Sisak za Republiku Hrvatsku, odluka o njezinom statusu ne smije se nužno temeljiti na trenutnim ekonomskim parametrima, već je potrebno uvažiti strateški značaj INA Rafinerije nafte Sisak.

 

III.

Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije predlaže Vladi Republike Hrvatske da poduzme sve aktivnosti u cilju otklanjanja štetno zaključenih ugovora vezanih uz poslovanje INA Rafinerije nafte Sisak, a naročito poštivanje važećih zakonskih propisa.

 

IV.

Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije poziva Vladu Republike Hrvatske da se sa svojim predstavnicima uključi u raspravu na predstojećoj tematskoj sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije na temu aktualnog stanja gospodarstva u Sisačko – moslavačkoj županiji.

V.

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u „Službenom glasniku Sisačko-moslavačke županije“.

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.