Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Udruga slijepih Kutine obilježila Dan bijelog štapa

Udruga slijepih Grada Kutine obilježila je međunarodni Dan bijelog štapa. „Najstarija smo humanitarna udruga u Gradu i uz članove iz Kutine okupljamo i članove s područja Grada Novske. Teška su vremena, ali izdržat ćemo i idućih 60 godina jer duh nam je čvrst.“, poručio je Josip Marinović predsjednik Udruge. Izrazio je zadovoljstvo što se smanjio broj novih,osobito mladih članova u Udruzi koja sada okuplja 60-ak slijepih i slabovidnih osoba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bijeli štap je najjednostavnije pomagalo koje slijepim osobama omogućuje samostalno kretanje, a ujedno svojom bijelom bojom upozorava na slijepu osobu koja može imati poteškoća u snalaženju u prostoru i kojoj treba pomoć. Jasna Fuček te je poruke prenijela u svoju poeziju te je uz prigodan nastup predstavila i svoju zvučnu zbirku poezija. U programu svečanosti je nastupila i pjesnikinja Kristina Semelja iz Novske te KUD Seljačka sloga iz Kutine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Kad zažmirimo donekle možemo proviriti u svijet u kojem žive članovi Udruge slijepi. Osjetimo čvrst duh. I mi zdravi trebamo ojačati duh i bolje upoznati naše sugrađane jer malo znamo jedni o drugima i o tome kako osoba s invaliditetom živi. ato trebamo stalno unapređivati odnose osoba s invaliditetom i ostalih građana.”, rekao je Vlado Klasan gradonačelnik Novske te je ponudio suradnju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Damir Petravić, zamjenik gradonačelnika Kutine zahvalio je na suradnji Udruzi slijepih i na razumijevanju. „Pomažemo koliko god možemo, znamo da to nije dovoljno, nastojat ćemo učiniti više. Potrebno nam je zajedništvo i pozitivna energija. To krasi vašu udrugu i zato ćemo zajedno nastojati poboljšati kvalitetu života članova Udruge slijepih.“, zaključio je zamjenik gradonačelnika Kutine.

Obilježavanje Dana bijelog štapa nakon svečanog službenog programa nastavljeno je druženjem članova i rođendanskom proslavom Udruge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.