Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Trokut – Novska – sjećanje na uspješnu akciju!

1991. godine ovo je mjesto bila Hrvatska u malom. Malobrojni, ali hrabri bojovnici imali su odlučnost stati ispred puno moćnijeg neprijatelja i slomiti mu kičmu, rekao je Soldo.

1991. godine ovo je mjesto bila Hrvatska u malom. Malobrojni, ali hrabri bojovnici imali su odlučnost stati ispred puno moćnijeg neprijatelja i slomiti mu kičmu, rekao je Soldo.

 

tigrovinovskaivanić

Svečanost odavanja počasti poginulim braniteljima na zapadno slavonskom ratištu svake se godine obilježava 29. listopada, na dan kada je 1991. godine, upravo na području Zapadne slavonije, započela oslobodilačka operacija “Orkan ́91″, prva uspješna operacija Hrvatske vojske kojom je oslobođen velik dio teritorija kojeg su do tada držali JNA i pobunjeni srbi i četnici.Blagoslovljena su i tri nva stećka, za poginule pripadnike 1. GB Tigrovi,poginule  branitelje s područja grada Novske i  Ivanić Grada.

U organizaciji Bjelovarsko-boilogorske županije danas su Komemoraciji nazočila brojna izaslanstva i sudionici događanja iz 1991. godine. Na te dane podsjetio je brigadni general Rudi Stipčić, danas u ulozi izaslanika predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OS RH

rudi

  • Uspješnim obrambenim djelovanjem bojnih postrojbi u sklopu OG „Posavina“ zaustavljena je i slomljena napadna moć „Banjalučkog korpusa „ na novljanskoj i novogradiškoj bojišnici,te stvoreni uvjeti za preotimanje operativne inicijative, podsjetio je general Stipčić.

Niti u jednom trenutku ne smijemo zaboraviti značaj ove akcije, ako ni one koji su svoj život položili na oltar Domovine, rekao je predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije  Željko Soldo.

soldo

  • 1991. godine ovo je mjesto bila Hrvatska u malom. Malobrojni, ali hrabri bojovnici imali su odlučnost stati ispred puno moćnijeg neprijatelja i slomiti mu kičmu, rekao je Soldo.

 

matić

  • Svečanosti je nazočio i ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić koji jej podsjetio kako je te jeseni 1991. godine trećina naše Domovine bila okupirana, Vukovar je bio pred padom, a ova je akcija bila značjan po porukama koje je poslala. Jedna od njih je i ona da se ne predajemo, da se borimo i suprotstavljamo agresiji, a druga je da smo pobjedili i tu agresiju odbili. Ministar Matoić istaknuo je i kako je ovaj spomenik jedan od ljepših spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i kako je on trajni podsjetnik na žrtvu koju u dali za svoju Domovinu. No, često , dodaje ministar zaboravljamo žive hrvatske branitelej, kojima također moramo uputiti zahvalu za sve ono što su učinili.

 

trokut 2trokut 3

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.