Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Remi ravan pobjedi!

Hrvači Petrinje ugostili su u subotu, 18. listopada 2014. godine ekipu Sesvetskog Kraljevca .  Kraljevčane  je na drugo mjesto i na samo bod zaostatka za Petrinjcima prvenstveno dovela vrlo upitna odluka Natjecateljske komisije kojom je oduzeta čista pobjeda Petrinjaca nad Kraljevcem.
Osnaženi takvom odlukom, Kraljevčani su dodatno  pojačali svoje redove dovođenjem braće Žugaj, koji uz Janečića i Šačića predstavljaju okosnicu ekipe i vjerojatna četiri boda od osam mogućih u meču.
U ovom derbiju  Petrinjcima je bio dovoljan neriješen rezultat, dok Kraljevcu, da bi ostao u borbi za naslov, igrala je samo pobjeda.
„Moramo se pomiriti s činjenicom da smo dobiveni meč na strunjači izgubili za zelenim stolom i s prednošću od samo jednog boda ulazimo u jedan vrlo težak meč.  Učiniti ćemo sve da u ovom meču ostvarimo pozitivan rezultat, a naši hrvači  to zasigurno mogu postići.“, rekao je prije susreta predsjednik HK Petrinja Vinko Kadečka.
U Sportsku dvoranu HK Petrinja uguralo se oko 300 navijača koji su svojim ljubimcima pružili ono najpotrebnije, bučnu podršku i atmosferu pobjednika. Prvi su na teren izašli hrvači do 59 kg, Boris Baniček i Franko Gruber, a nakon njih Kristijan Šimatić i Luka Šačić, hrvači do 65 kg, i domaćin je nakon minutu i pedeset sekundi borbe imao rezultat 2:0.
No, sljedeća tri meča donijela su bodove gostima: u kategoriji do 71 kg Robert Sigur izgubio je od Danijela Janečića, u borbi do 75 kg Matej Marjanović poražen je od Filipa Šačića, dok je u kategoriji do 80 kg Neven Žugaj pobijedio Anđelka Barišića.
Poravnanje rezultata uslijedilo je u susretu do 85 kg u kojemu je Danijel Krizmanić pobijedio Stipu Kopljara, i dva meča prije kraja na semaforu je pisalo 3:3.
Dvije borbe ostale su do kraja, u kategorijama do 98 kg i do 130 kg, gdje su domaće snage predstavljali braća Lavrić, a gostima su nadu budili Nenad Žugaj i Dominik Hundrić.
Tomislav je izgubio od Nenada Žugaja i cijeli susret sveo se na posljednji meč! No već nakon 28 sekundi Stjepan je pobjedom donio bod Petrinji i veliki bod ukupnog susreta VIII. kola hrvačke Premier lige.
Ovim remijem Petrinjci i dalje bježe jedan bod Kraljevčanima i trebali bi, ukoliko ne bude spektakularnih iznenađenja, osvojiti naslov prvaka.
U sljedećem kolu hrvači Petrinje putuju u goste hrvačima Like. Susret se igra 25. listopada.

 

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.