Vršitelj dužnosti župana Zdenko Vahovec, dožupan Ivan Nekvapil, predsjednik Županijske skupštine Željko Soldo  i ravnatelj Županijske uprave za ceste Željko Marijanović sa suradnicima u pratnji domaćina, načelnika općine Lipovljani Marija Ribara obišli su gradilište na kojem su u tijeku radovi na  rekonstrukciji županijske ceste 3215 , Ulica Ante Starčevića u Lipovljanima . Radove na rekonstrukciji ove prometnice zajednički financiraju Županijska uprava za ceste i Općina Lipovljani.

lip cesta 1

Sisačko-moslavačka županija na korektan i ravnomjeran način ulaže u sva područja županije, a na ovom , moslavačko-slavonskom dijelu županije uloženi su posljednjih godina deseci milijuna kuna, rekao je predsjednik Županijske skupštine Željko Soldo. Rekonstrukcija ceste u dužini od 830 metara košta 2,3 mln kuna, a troškove ravnomjerno u pedesetpostotnom iznosu snose Sisačko-moslavačka županija i Općina Lipovljani.

Ova  cesta jedan je od tri ulaza koji vodi do središta Lipovljana, kao cesta županijskog ranga prima i najveći kapacitet prometa koji prolazi kroz Lipovljane, rekao je načelnik općine Mario Ribar.

Kroz potpunu rekonstrukciju ove ceste spojit će  se gornji dio s donjim dijelom Lipovljana, što je važno zbog razvitka poslovne zone i nastavka gospodarskih aktivnosti,dodaje Ribar. Dodatno, to je sigurnost za prometa vozila, sigurnost za djecu, starije, pješake,mještane ove ulice i Lipovljana, jer se, ističe Ribar , u sklopu ovoga projekta radi i potpuno novi nogostup.

lip cesta 2

Gospodarstvo u Sisačko-molavačkoj županiji dijeli sudbinu cijelog hrvatskog gospodarstva , rekao je u Lipovljanima vršitelj dužnosti župana Zdenko Vahovec, te dodao kako će se , i dalje, raditi na ravnomjernom razvoju županije.

 

Rekonstrukcija ŽC 3215, Ulica A.Starčevića u Lipovljanima
0.00(0 glasova)
Komentara(0)