Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Projekti energetske učinkovitosti

U petrinjskoj Gradskoj vijećnici potpisano 17 ugovora o sufinanciranju energetske učinkovitosti

U petrinjskoj Gradskoj vijećnici potpisano 17 ugovora o sufinanciranju energetske učinkovitosti

Na temelju javnog natječaja Grada Petrinje i Fonda za zaštitu okoliša za provedbu programa korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama, danas je u petrinjskoj Gradskoj vijećnici potpisano 17 ugovora o sufinanciranju energetske učinkovitosti. Ugovor su s Gradom potpisali podnositelji prijava koji su ispunili osnovne kriterije natječaja. Radi se o sufinanciranju devet kotlovskih sustava, sedam solarnih kolektora te jednom fotonaponskom pretvaraču. Fond subvencionira 80% iznosa sustava ili maksimalno 24.000 kuna po sustavu – ukupno 720.000 kuna, a Grad Petrinja dodatno subvencionira 2,5% iznosa ili maksimalno 750 kuna opravdanih troškova po sustavu, odnosno ukupno 24.750 kuna.Gradonačelnik Darinko Dumbović najavio je kako će Grad Petrinja nastojati pripremiti što više projekata vezanih uz energetsku učinkovitost na koje će se moći prijaviti svi građani te iskoristiti sredstva za provedbu programa korištenja obnovljivih izvora energije koja se osiguraju iz Fondova.

Zamjenica gradonačelnika Svjetlana Lazić  dodala je kako je Grad prvi put sudjelovao na ovom Natječaju fonda na kojem je, za obnovljive izvore energije dobiveno 720 tisuća kuna.

„U ovom prvom Natječaju svi zainteresirani, odnosno svi oni koji su se javili i koji su ispunili uvjete natječaja, prošli su. Nismo potrošili sva sredstva tako da smo raspisali još jedan natječaj koji je zatvoren u petak, 24. listopada i na koji je stiglo više od 40 prijava“.

Za one kojima su odobrena sredstva, rok za ispunjenje vrijednosnog kupona za završetak radova je 28. veljače 2015. godine.
Grad Petrinja se na Natječaj koji će Fond za zaštitu okoliša raspisati iduće godine može ponovno javiti, ali pod uvjetom da su iskorištena sva sredstva iz prethodne godine,objasnila je zamjenica petrinjskog gradonačelnika.

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.