Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Preminula Ana Karić – diva hrvatskog glumišta

. Kod nje je fantastično da ta njezina energija ne prestaje, ona stalno radi, ima tu potrebu da stalno dalje istražuje…

. Kod nje je fantastično da ta njezina energija ne prestaje, ona stalno radi, ima tu potrebu da stalno dalje istražuje...

Ana Karić, legendarna hrvatska glumica, preminula je u 74. godini. Glumica je 13. svibnja 1941. rođena u Perušiću, a Akademiju za kazališnu umjetnost završila je 1963. u Zagrebu.

ANA KARIC 3

Ana Karić glumila je u filmovima poznatih hrvatskih redatelja Ante Babaje, Nikole Tanhofera, Zvonimira Berkovića, Krste Papića i drugih. Nešto su joj manje brojne uloge u televizijskim filmovima, dok je u kazalištu glumila u Teatru u gostima.

“Ana je osoba s kojom je izuzetno zadovoljstvo raditi. Ne znam puno takvih, i ovo ne kažem iz kurtoazije. To je zato što ima iskustvo zrele glumice, a energiju početnice. Kod nje je fantastično da ta njezina energija ne prestaje, ona stalno radi, ima tu potrebu da stalno dalje istražuje… Fantastično je da ima toliko borbeni duh da stalno osvaja nove glumačke prostore, ne znam puno ljudi koji imaju takvu energiju”, rekao je  o Ani Karić Igor Mirković.
Njezina karijera trajala je više od pet desetljeća. Karić je 2010. nagrađena desetom jubilarnom nagradom ‘Fabijan Šovagović’ za poseban doprinos glumaca hrvatskom filmu koju joj je dodijelilo Društvo hrvatskih filmskih redatelja. Glumila je i u nedavno snimljenom filmu “Noćni brodovi” Igora Mirkovića s Radkom Poličem u kojem je oduševila publiku.

ANA KARIĆ 2

Za tu ulogu na 59. filmskom festivalu u Puli 2012. je dobila Zlatnu arenu.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.