Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Pobjeda HDZ-a u Kutini

Prijevremeni izbori za župana najbolja su i najpouzdanija anketa o odnosu snaga lijeve i desne koalicije u Gradskom vijeću Kutine.

Prijevremeni izbori za župana najbolja su i najpouzdanija anketa o odnosu snaga lijeve i desne koalicije u Gradskom vijeću Kutine.

Prijevremeni izbori za župana najbolja su i najpouzdanija anketa o odnosu snaga lijeve i desne koalicije u Gradskom vijeću Kutine. Ocjena je to Zlatka Babića, predsjednika HDZ-a Kutina sa konferencije za novinare. HDZ je u Kutini uz pobjedu ostvario i dobar rezultat te je prvi put pobijedio na biračkim mjestima gdje dosad nikad nije pobijedio, rekao je Zlatko Babić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ova pobjeda i rezultat nama daje, kako bi rekao gradonačelnik, jak vjetar u leđa za ovo što radimo da nastavimo tako djelovati u Gradu Kutini. Posebno nas veseli što je od 30% izašlih birača 55% glasalo za Ivu Žinića, 45% za protukandidata Davorka Vidovića. U centru grada Kutine HDZ je pobjedio sa 1392 glasa, prema 1274 glasa za SDP.

HDZ KT 07 press 27 10 2014

Predsjednik HDZ Kutina zahvalio je svim biračima koji su  izašli na izbore te osobito onima koji su poduprli kandidata HDZ-a Ivu Žinića. „Rezultat izbora pokazuje što misle građani, što ih tišti i koji su to problemi koje žele riješiti. HZD sluša građane i za te probleme predlaže rješenja u Gradskom vijeću Kutinu, ali vlast ne pokazuje dovoljno sluha.“, istaknuo je Zlatko Babić

Prošlo je više od godinu dana mandata ove gradske vlasti. Boji se da ukoliko ne uspijemo dobiti većinu u gradskom vijeću, ukoliko na strani pozicije ne uspijemo pronaći dva, tri vijećnika koji razumiju ovu situaciju, da će ovaj grad biti u kolapsu.

      Na prološloj sjednici Gradskog vijeća Kutine vijećnici HDZ-a u raspravi o rebalansu proračuna upozorili su na smanjenje prihoda i povećanje rashoda. „Zaustavljene su invesiticije, a povećani rashodi koji služe za kupovanje naklonosti birača.“, rekao je Zlatko Babić te je dodao kako HDZ daje konkretne prijedloge za uštede u proračunu i pokretanje investicija.

Robert Kolenc, tajnik HDZ-a Kutina i gradski vijećnik podsjetio je kako je HDZ podnio amandman u rebalansu proračuna za gradnju kanalizacije u poslovnoj zoni jugoistok. „Vladajuća je koalicija to odbila s obrazloženjem da se moraju poštivati

pravila. To je u redu, ali onda se u svemu treba pridržavati pravila, pa i kod zapošljavanja.“, rekao je Robert Kolenc

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U poslovnoj zoni Kutina jugoistok radi 7 tvrtki koje zapošljavaju više od 1200 radNika što iz Kutine, što iz okolice. To je oko 5 tisuća ljudi koji žive od te poslovne zone. Ako se radi od 253 mil. kn prihoda koji su oni ostvarili u 2013. godini i uz najave da će se tamo povećati zaposlenost, onda se može shvatiti kolika je nužnost da se tamo napravi ova komunalna infrastruktura. Mi smo predložili amandman za to, našli smo novce u proračunu na koji način se to može napraviti. Međutim, gradonačelnik i predsjednik rekli su kako će se o tome raspravljati na nekoj drugoj sjednici. To nije u redu.

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić nakon prvih izvještaja sa konferencije za novinare HDZ-a Kutina danas je pojasnio kako je gradnja kanalizacije u poslovnoj zoni jugoistok u proračunu za iduću godinu te stoga nije mogla ući u rebalans proračuna za ovu godinu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rekao bih da mi je žao da se nastavilo lamrdanje i da se nastavilo nekorektno i nekonkretno pričanje mojih prijatelja iz HDZ-a. Amandman koji su predložili, zaista se čudim, jer to nije problem od jučer, to je problem star 20 godina. Kako ga nisu uspjeli prije riješiti, to ne mogu odgovoriti, to će oni morati odgovoriti. Mi rješavamo taj problem i taj problem ulazi u proračun za 2015. godinu. Poslovna zona u kojoj su: SELK, ALMOS, RMP, Messer, Radek Gradnja… dobit će kanalizaciju iduće godine kao što je bilo i planirano dugoročnim razvojnim planovima koje smo usvojili na početku. Kako to kolege iz HDZ-a nisu znale, ja stvarno ne znam. Drago mi je da taj problem rješavamo. I samo bih postavio još jedno pitanje; kada će prestati lamrdanje?

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.