Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Planinarska kestenijada

U programu Kestenijade sudjeluje desetak planinarskih društava.

U programu Kestenijade sudjeluje desetak planinarskih društava.

„Kao i svake godine organizirali smo planinarenje do najvišeg vrha Hrastovačke gore kroz tri rute. Najduža je iz petrinjskog Strossmayerovog šetališta, preko nasipa Petrinjčice i našom popularnom „Petrinjskom šetnicom” preko Vile Gavrilović, a hodanje traje oko dva i pol sata, te dvije kraće koje vode iz Hrastovice i hodanje traje oko sat i pol. Uz put se beru kesteni i gljive, a ove godine uveli smo i novitet, odnosno imamo tartufare sa psima tragačima koji će zajedno sa zainteresiranim planinarima tragati za tartufima kojih ima i na našoj Banovini, a ne samo u Istri.” – rekla je Ivanka Držaj, direktorica Turističkog ureda TZ Grada Petrinje.

Kod  Planinarskog doma „Matija Filjak”organizirana je gastronomska ponuda, pečenje kestena, bogata ponuda OPG-a, proizvođača suvenira ,organiziran je i glazbeni program te sportsko-rekreativna natjecanja.
S planinarima se družio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji ih je ispratio iz petrinjskog parka: „Drago mi je da mogu kao gradonačelnik i u ime svojih zamjenika i najbližih suradnika Turističke zajednice i ostalih, pozdraviti i pohvaliti ono što petrinjsko Planinarsko društvo „Zrin” odrađuje svake godine i koji sa svojim dragovoljnim i mukotrpnim radom pokazuju kako treba voljeti prirodu i kako joj biti partner. Kada vidimo da ovdje imamo desetak planinarskih društava koji su prijatelji naših planinara i prirode, ali i koji su dobrodošli u Grad Petrinju, jer znamo da što više ljudi dolazi, da što više sadržaja imamo kao Grad i da svi zajedno uz te sadržaje dajemo dobru sinergiju i dolazimo u situaciju pokazati te naše prirodne resurse i bogatstvo.”
U programu Kestenijade sudjeluje desetak planinarskih društava.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.