Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

I kandidat za župana Davorko Vidović daje podršku zaposlenicima Rafinerije

Vidović predlaže jedinstvenu rafineriju s lokacijama u Sisku i Rijeci

Vidović predlaže jedinstvenu rafineriju s lokacijama u Sisku i Rijeci

Reagiravši na goruće pitanje Sisačko-moslavačke županije, ono Rafinerije Sisak, Davorko Vidović danas je u pismu predsjednici sindikata INAŠ gđi Maji Rilović istaknuo svoju podršku sindikatu i svim zaposlenicima Rafinerije Sisak, kojima će se na današnjem prosvjedu i priključiti.

U pismu Davorko Vidović ističe: „Osobno smatram kako bi eventualna odluka vodstva Ine, koja ide u smjeru naglog i potpunog gašenja rafinerije u Sisku, bila pogubna ne samo za Sisak i Sisačko-moslavačku županiju već i za samu Inu a posljedično tomu i energetsku poziciju same RH.“ Kao potencijalno rješenje : „iako nije do kraja modernizirana, sisačka rafinerija ima nešto iznimno vrijedno što riječka nema, a to su modernizirano koking postrojenje i objedinjena okolišna dozvola. Koking postrojenje u Sisku je jedino rješenje za poboljšanje proizvodne strukture riječke lokacije, što konkretno znači da se u Sisku, uz najviše standarde zaštite okoliša, može ponovno rafinerijski obraditi ostatak sirovine koji u Rijeci ostane nakon rafinerijskog procesa te se iz tog ostatka u ponovljenom postupku mogu izvući dodatni komercijalno najisplativiji derivati.“

Kandidat za sisačkog župana Davorko Vidović jutros je posjetio Glinu gdje je vrijeme proveo na tržnici s građanima Gline i okolnih naselja. S građanima, koji su ga vrlo srdačno dočekali, prokomentirao je situaciju u županiji i mogućnosti za unaprjeđenje općeg stanja. Susreo se i s gradonačelnikom Milanom Bakšićem.

U večernjim satima družit će se sa stanovnicima naselja Blinjski kut, kako bi im iskazao zahvalnost za njihovo dugogodišnje povjerenje koje tradicionalno dobiva u tom naselju.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.