“Vezano uz raspravu o strategiji rafinerijskog poslovanja te predloženim mjerama kojima bi se postiglo održivo i profitabilno poslovanje, imajući na umu kako održavanje postojećeg operativnog modela segmenta Rafinerija i marketinga uzrokuje značajne gubitke u Ini, Nadzorni odbor poziva Upravu da finalizira strategiju rafinerijskog poslovanja i cjelokupnu strategiju kompanije u najboljem poslovnom interesu Ine”, priopćeno je iz Ine.

Nadzorni odbor je, kako stoji u priopćenju Ine, upravi također predložio stavljanje posebne pažnje na socijalnu odgovornost i korektno postupanje prema svima na koje bi predložene odluke potencijalno utjecale. “To uključuje otpremnine, ali i razvijanje dodatnih mogućnosti za lokalno zapošljavanje te mogućnosti razvijanja alternativne industrijske proizvodne aktivnosti na lokaciji u Sisku uzimajući u obzir sve zainteresirane strane (zaposlenici, lokalna zajednica, država, dobavljači itd.)”, navodi se u priopćenju.

Nakon duge i burne sjednice Nadzornog odbora Ine odlučeno je kako se, zasad, neće odlučivati o zatvaranju rafinerije u Sisku.

raf 2

Duga i burna sjednica Nadzornog odbora INA-e
0.00(0 glasova)
Komentara(0)