Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Darinko Kosor u Kutini – Monetizacija nije nacionalni interes

U HSLS-u ističu kako ovo nije politička akcija nego izraz potpore te su se aktivno uključili u prikupljanje potpisa.

U HSLS-u ističu kako ovo nije politička akcija nego izraz potpore te su se aktivno uključili u prikupljanje potpisa.

Darinko Kosor, predsjednik HSLS u Kutini je u ime stranke izrazio potporu inicijativi Koordinacije sindikata i građanskih udruga i potpisivanju zahtjeva za referendum protiv monetizacije auto-cesta. „Prema rezultatima anketa 80% građana protivi se pro0daji auto-cesta. To je nadstranačko pitanje i kad premijer kaže da je monetizacija nacionalni interes, jednostavno nije u pravu.“, rekao je Darinko Kosor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Monetizacija nije nacionalni interes. Nacionalni je interes sačuvati auto-ceste u državnom vlasništvu. Istina je da smo dužni 30 mlrd. kn i da je to veliki iznos. Istina je i da prodajemo naše auto-ceste na 40 godina za 20 mlrd. kn i da ćemo dalje ostati 10 mlrd. dužni i da ćemo na taj iznos plaćati kamate. Ali, monetizacija nije samo financijsko pitanje. Kada bi to bilo samo vraćanje dugova to bi bilo u redu. Auto-ceste su krvotok RH, one su financijsko, gospodarsko i nacionalno pitanje i zato ih treba imati pod kontrolom i u vlasništvu Hrvatske države,rekao je Kosor.

Prodaja auto-cesta nebi pozitivno utjecala na državni proračun i ne bi utjecala na smanjenje deficita. Od te prodaje građani Hrvatske ne bi imali nikakve koristi, naglasio je predsjednik HSLS-a. U HSLS-u ističu kako se restrukturiranjem auto-cesta može postići 200 do 300 milijuna veća zarada od cesta te su naglasili kako i sami možemo dobro upravljati auto-cestama i otplaćivati kredite koje auto-ceste sada ne mogu otplaćivati pa će te krediti morati platiti građani iz državnog proračuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Darinko Kosor na kraju je zaključio kako je siguran da će Koordinacija sindikata i građanskih udruga prikupiti i više od 500 tisuća potpisa za referendum protiv monetizacija auto-cesta. U tom slučaju država će morati raspisati referendum o mentizacija ili odustati od prodaje auto-cesta.

U HSLS-u ističu kako ovo nije politička akcija nego izraz potpore te su se aktivno uključili u prikupljanje potpisa. Darinko Kosor izvijestio je kako je HSLS prikupio 50 tisuća potpisa, a stranački aktivisti u Kutini prikupili su oko 2 tisuće potpisa građana protiv monetizacije auto-cesta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.