Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Bogat program u povodu Dana grada Kutine

Uz koncert TBF-a, tu je Zlatna dunja – nacionalno natjecanje Hrvatskog kulinarskog saveza, te Cvjetni bal kao završnica akcije “Ljepša okolina ugodniji život”.

Uz koncert TBF-a, tu je Zlatna dunja - nacionalno natjecanje Hrvatskog kulinarskog saveza, te Cvjetni bal kao završnica akcije "Ljepša okolina ugodniji život".

Program obilježavanja 758. obljetnice od prvog pisanog spomena imena Kutine ove će godine trajati 16 dana, a bogate sadržaje na današnjoj konferenciji za novinare predstavili su ravnatelji gradskih ustanova i udruga, organizatori događaja. Gradonačelnik Andrija Rudić izrazio je zadovoljstvo njihovim angažmanom oko programa koji predstavlja svojevrstan presjek društvenog rada u gradu koji će, uz Dan grada 10. studenog, posjetiti predsjednik RH dr. Ivo Josipović kao gost na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz predsjednika, Rudić je najavio i dolazak ministra branitelja Predraga Matića, te ministrice kulture Andreje Zlatar Violić. «Dugo nismo imali posjetu visokih državnih dužnosnika, a uz ovu svečanu priliku zajedno ćemo potpisati sporazum o izgradnji novog stambeno-poslovnog objekta na trgu čiji ćemo idejni projekt predstaviti 5. studenog u Galeriji Muzeja Moslavine».

DAN 01 KT

Gradske ustanove i udruge najavile su bogat program koji će početi u ponedjeljak 3. studenog u Domu kulture izložbom s radionica Ljetne razbibrige i tradicionalnom priredbom Društva naša djeca «Mladi svome gradu». Muzej Moslavine promovirat će Zbornik Moslavine, a građanima priprema i izložbu akademskog kipara Marijana Glavnika.

Knjižnica i čitaonica ove godine obilježava 130 godina rada, tako da će osim predstavljanja radova s natječaja Moja priča što je tradicija uz Dan grada, svečano obilježiti i veliku obljetnicu promocijom monografije Jadranke Del Ponte «Knjižničarstvo u prvom licu jedinine».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matica Hrvatska ove će godine u Šartovcu promovirati rad književnika Josipa Cvrtile, šartovačkog učitelja o kojem se do demokratskih promjena malo znalo, a njegovo se ime danas promiče u dječjoj književnosti. POU organizira koncert Gudačkog kvarteta Porin u Crkvi sv. Marije Snježne, 15. studenog je humanitarni koncert Klape Škrlet također u Crkvi, dok je 19. studenog otvorenje izložbe radova udruge umirovljenika Petrokemije čime će i starija populacija dati svoj obol proslavi Dana grada.

Kako je najavio zamjenik gradonačelnika i predsjednik Vijeća za komunalnu prevenciju Damir Petravić, u obilježavanje Dana grada uključila se i kutinska Policija, a svoje aktivnosti građanima će predstaviti na štandu na gradskom trgu, uz nekoliko zanimljivosti poput predstavljanja protueksplozivnog robota Teodora.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sportskih događanja neće manjkati jer ovo je godina u kojoj obilježavamo 60 godina rukometa čije je obilježavanje već započelo nizom događanja. Otvorenje na sportskim terenima započet će djeca Dječjeg vrtića svojim sportskim igrama, a proslava velike obljetnice koja je već u tijeku ne može se zamisliti bez lopte. Tako će sve generacije rukometaša 7. studenog odigrati utakmice, a posebno se očekuje dolazak

rukometaša generacije 1997. koja je sudjelovala u finalu KUP-a Hrvatske i reprezentacije hrvatskog rukometnog saveza gdje se očekuju poznata sportska imena Udovičić, Metličić, Kaleb i drugi, nakon čega slijedi svečana sjednica Rukometnog kluba, predviđena uz visoke goste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turistička zajednica priprema tri velika događaja. Uz koncert TBF-a, tu je Zlatna dunja – nacionalno natjecanje hrvatskog kulinarskog saveza, te Cvjetni bal kao završnica akcije “Ljepša okolina ugodniji život”. Sve termine i mjesta događanja možete vidjeti u programu na gradskoj stranici. Gradonačelnik Andrija Rudić pozvao je ovom prilikom sve sugrađane da posjete ponuđene sadržaje, odaberu nešto za sebe i tako daju obol zajedničkom razvoju grada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.