Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Atletičarke JAK-a treće!

U subotu i nedjelju, 4. i 5. listopada 2014. godine, u Zagrebu je održano peto, posljednje momčadsko kolo Hrvatske atletske lige sjever (HALS). Vrlo uspješan nastup imale su atletičarke Jasenovačkog atletskog kluba. U subotu, kada su na rasporedu bile mlađe kategorije izvrsna je bila Marina Tomić, kadetska reprezentativka Hrvatske. Ona je ostvarila dvije uvjerljive pobjede: na 400 m (rezultat 1:01:50 – osobni rekord) i u skoku u dalj. Drugi dan natjecanje su imale starije kategorije, a JAK su predstavljale starije kadetkinje koje su sjajnim nastupima osigurale sveukupno treće mjesto od 21 kluba sjeverozapadne Hrvatske! Silvija Alich bila je četvrta u skoku u dalj (4,78 m), Mirena Milašinović i Marija Jakovljević bile su peta i sedma na 100 m prepone, Ivana Jurić bila je sedma na 1500 m. Postavljena su i tri nova klupka rekorda: Elizabeta Prelesnik u bacanju koplja (peto mjesto sa 24,74 m), Marina Tomić (drugo mjesto na 100 m prepone – 16,15) te štafeta 4×100 m u sastavu Jakovljević-Gajdoš-Tomić-Alich (drugo mjesto sa 54,33 sekunde). Ovim plasmanima članice JAK-a u ovome kolu bile prve i u ukupnom poretku uspjele osvojiti treće mjesto. Uz njih uspješna je bila i Valentina Jurić koja je osvojila u kategoriji starijih juniorki treće mjesto na 300 metara.
“Izuzetno smo zadovoljni osvajanjem trećeg mjesta starijih kadetkinja koje su cijelu sezonu bile odlične” rekao je trener Šepović. Najzaslužije za ovaj veliki uspjeh su Silvija Alich, Mirena Milašinović, Josipa Gajdoš, Marina Tomić, Marija Jakovljević, Dora Jakupović i Ivana Jurić, a Elizabeta Prelesnik, Vanesa Matijević i Sandra Karaula bile su im pouzdana potpora.
Ovogodišnja sezon HALS-a završava idućeg vikenda u Varaždinu pojedinačnim prvenstvom, gdje članice JAK-a očekuju osvajanje novih medalja.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.