Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Abeceda civiliziranog društva

Ponosan sam na Malu kuću rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović

Ponosan sam na Malu kuću rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović

U Petrinji u prostoru Male kuće, kako je popularno zovu građani naše županije  – sjedišta Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije danas je predstavljen projekt „Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju“. Riječ je o europskom projektu kojeg ova Udruga provodi za područje naše županije, a u koji će biti uključeno 19-ero djece s teškoćama u razvoju i članovi njihovih obitelji, 8 djece s razvojnim teškoćama iz Siska i 11 iz Petrinje.

Ovaj projekt financiran je kroz program dodjele bespovratnih sredstava  „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza II u sklopu IPA IV, komponenta „Operativni program razvoja ljudskih potencijala 2007.-2013. u iznosu od 197.526,60 Eura.

Aktivnosti koje će se provoditi su , između ostalih , osiguravanje dostupnosti patronaže, psiho ocijalno osnaživanje obielji i djece s teškoćama u razvoju i odmor od skrbi kroz okupacijske terapije, naglasia je voditeljica projekta Sanja Lazić iz Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize.

  • Ponosan sam na Malu kuću rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, podsjetivši kako he prije 11 godina grad Petrinja stvorio preduvjete za normalno funkcioniranje ove udruge. Treba, dodao je Dumbović . ukloniti sve prepreke koje postoje , u vrtićima, školama, na prometnicama…No, najteže će biti otkoloniti, ističe Dumbović prepreke u glavama onih koji nisu dovoljno senzibilizirani za ovu populaciju, pa često pitaju zašto se izdvajaju sredstav iz proračuna za ovu namjenu. No, vjerujem kako će se i ta razmišljanja promijeniti, a pomoć osoba s teškoćama u razvoju treba biti imperativ –  Abeceda civiliziranog društva, zaključio je Darinko Dumbović.

 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.