Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U našoj županiji 11 300 osnovnoškolaca  i 5 600 srednjoškolaca

Nakon gotovo tri mjeseca odmora učenici su ponovo u školskim klupama.

Nakon gotovo tri mjeseca odmora učenici su ponovo u školskim klupama.

Nakon gotovo tri mjeseca odmora učenici su ponovo u školskim klupama. U Sisačko-moslavačkoj županiji ovu školsku godinu učenici iz Područne škole u Staroj Subockoj započeli su u novoouređenom prostoru . Značajan je ovo dan za Osnovnu školu „Josipa Kozarca“ Lipovljani, a posebno za područnu školu Stara Subocka rekla je  u ponedjeljak, 08. rujna  ravnateljica škole Mirjana Faltis

–       Već dugo godina naši učenici i djelatnici škole iščekuju uređenje kata koji je nekada bio stan učitelja koji su tu radili i živjeli . Kat je preuređen, napravljene su dvije nove učionice, kabinet za učiteljice, blagavaonica, dva hodnika, jedan hodnik koji će ujedno biti i knjižnica, čajna kuhinja i novi sanitarni čvor. U donjem dijelu , nekada učioničkog prostora škole, bit će školska dvorana.

Uređenju prostora  pomogao je i grad Novska, investicijom u centralno grijanje u iznosu od 50 tisuća kuna.

–  Darovali smo školi i zemljište koje je do sada  bilo zapušteno, istaknuo je gradonačelnik Novske Vlado Klasan. Bit će to prostor novog igrališta za djecu s mnoštvom sprava, streetball igralište, uglavnom sadržaji koji će oplemeniti ovaj prostor

Dožupan Zdenko Vahovec je prilikom posjeta ovoj školi podsjetio kako Županija vodi brigu o ravnomjernom razvoju županije, te kontinuirano ulaže u obrazovanje.

U objekte u školstvu na području Sisačko-moslavačke županije, u adaptacije, održavanje ili izgradnju novih objekata  u razdoblju od 2005. godine do danas uloženo je oko 130 milijuna kuna. Dio od tih sredstava povučeno je iz EU fondova ili drugih preko Ministarstva regionalnog razvoja.

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.