Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Suradnja policije, lokalne uprave i građana daje rezultate

Stanje sigurnosti na području Grada Kutine je zadovoljavajuće.

Stanje sigurnosti na području Grada Kutine je zadovoljavajuće.

Stanje sigurnosti na području Grada Kutine je zadovoljavajuće. Zaključeno je to na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju te je istaknuto kako je povećanju sigurnosti doprinijela suradnja policije i lokalne uprave te veća uključenost građana.

U posljednje vrijeme na području Policijske postaje Kutine, pa tako i na području Grada Kutine povećan je broj krađa i teških krađa. Zapovjednik policijske postaje Kutina Tone Mašunjac upozorio je kako su starije i osamljene osobe u ruralnim područjima čestu žrtve prevara i krađa. „Riječ je o profesionalcima koji se lažno predstavljaju i nude razne oblike pomoći starijim građanima, od masaža, prodaje lijekova i slično. U takvim situacijama građani budu prevareni i pokradeni.“. Zapovjednik policijske postaje Kutine zato je zamolio starije građane da ne nasjedaju prevarantima i pozvao sve građane da pokažu brigu i solidarnost sa svojim starijim sumještanima.

– Ovim putem pozivam sve građane da o sumnjivim ponašanjima nepoznatih i sumnjivih osoba izvijeste policije što će nama biti dragocjeno da se spriječi izvršenje kaznenih djela krađa i sigurno će olakšati rad policiji na otkrivanju takvih počinitelja. Stanje javnog reda i mira izuzetno povoljno. Bilježimo tendenciju opadanja zabilježenih prekršaja protiv javnog reda i mira. Tome je doprinio kvalitetan i dugotrajni rad policijskih službenik, ali i lokalne uprave i samouprave. Briga o sigurnosti je briga primarno policijskih službenika, ali lokalne uprave i samouprave i svih građana- rekao je Tone Mašunjac.

Prešućivanje i okretanje glave od problema u zajednici nije dobro. Tada se negativne pojave samo pojačavaju i često završe tragičnim događajima. Prevencija je važna i u tome izuzetno važnu ulogu imaju građani. Vijeće za komunalnu prevenciju zato poziva građane na javnu raspravu. „Kako bi se spriječilo izvršenje kaznenih djela predložit ćemo gradonačelniku i građanima Kutine uvođenje video nadzora u Kutinu.“, najavio je Damir Petravić, predsjednik Vijeća za komunalnu prevenciju.

PREVENCIJA 2

– Stav je Vijeća za komunalnu prevenciju da Kutini treba video nadzor u cilju izvršenja djela koja nisu u skladu sa zakonima i video kamere trebaju za povećanje razine sigurnosti u gradu Kutini. Statistike su pokazale kako samo postavljanje video nadzora na javne prostore u gradovima i sama spoznaja da je u gradu video nadzor donosi smanjenje prekršajnih i kaznenih djela do 30%. Još je jedan cilj video nadzora pomoć policiji u otkrivanju počinitelja kaznenih djela.

Kamere za video nadzor u Kutini bile bi postavljene na nekoliko lokacija koje su se dosad pokazale kako kritične za opću sigurnosti i sigurnost u prometu. Video nadzorom bi upravljala Policijska postaja i ne bi bilo mogućnosti zloupotrebe, istaknuto je  na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju. „Nije riječ o big brotheru. Cilj je video nadzora povećanje razine sigurnosti u Kutini i lakše otkrivanje počinitelja kaznenih djela.“, zaključio je Damir Petravić i pozvao građane da se uključe u javnu raspravu koja će uskoro biti pokrenuta.

PREVENCIJA 1

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.