Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Rad – neprofitna novina potrebna medijskoj sceni

Promociji ,na kojoj je prikazan i kraći video o sisačkoj Rafineriji, nazočili su, među ostalima, i predstavnici Stožera za obranu Rafinerije.

Promociji ,na kojoj je prikazan i kraći video o sisačkoj Rafineriji, nazočili su, među ostalima, i predstavnici Stožera za obranu Rafinerije.

U Sisku je u četvrtak, 26.ožujka promoviran  časopis Rad, novine, kako ih nazivaju autori, koje će biti prilog drugačijem jeziku o radu. Mario Kikaš, glavni urednik i član BRID-a – Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju, pojašnjava kako je BRID nastao iz potrebe za suradnjom civilnog sektora i sindikata

Ne postoji medij, smatra Kikaš koji se izravno obraća radnicima, osim nekih sindikalnih biltena, koje izdaju određeni sindikati. Zašto su za promociju izabrani Karlovac, pa potom Sisak

Rad je neprofitna novina, financirana sredstvima Ministarstva kulture temeljem start up natječaja. Za 70 tisuća kuna kolika su sredstva koje je časopis dobio od ministarstva pokrit će se honorari suradnika i tiskanje četiri broja časopisa,koji će u svom kvartalnom izlaženju biti prilog drugačijem jeziku o radu, ali samim tim i drugačijoj slici svijeta kojoj su potrebne radikalne promjene. Promociji ,na kojoj je prikazan i kraći video o  sisačkoj Rafineriji, nazočili su, među ostalima, i predstavnici Stožera za obranu Rafinerije.

rad (4)rad (2)

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.