Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Petrinja u Zagrebu

Posjetitelji će na glavnom zagrebačkom Trgu moći uživo vidjeti kako nastaje petrinjski autohtoni proizvod- stucka

Posjetitelji će na glavnom zagrebačkom Trgu moći uživo vidjeti kako nastaje petrinjski autohtoni proizvod- stucka

Kako su ovaj tjedan u Zagrebu, na zajedničkoj konferenciji za novinare najavili petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i zagrebački Milan Bandić, Grad Petrinja danas na zagrebačkom Trgu bana Jelačića predstavlja manifestaciju Lovrenčeva koja će u Petrinji biti održana 10.kolovoza na blagdan sv. Lovre, nebeskog zaštitnika grada Petrinje.

Predstavljanje Petrinje i Lovrenčeva Zagrepčanima počelo je na Trgu bana Jelačića jutros u u 7 i trajat će sve do 23 sata. Svoje proizvode predstavlja tridesetak OPG-a s područja Petrinje i LAG-a Zrinska gora – Turopolje. Zagrepčanima i njihovim gostima predstavljaju se svojim domaćim proizvodima, autohtonim suvenirima i uporabnim predmetima, te petrinjskom  bogatom kulturnom baštinom i stvaralaštvom brojnih kulturnih udruga.

O cilju ovakvog predstavljanja potencijalnim posjetiteljima iz Zagreba, Ivanka Držaj, direktorica Turističke zajednice grada Petrinje kaže:

 

 

Direktorica Turističke zajednice uoči polaska u Zagreb ispričala nam je i kako će se to Petrinjci danas predstaviti u Zagrebu:

 

 

Višednevni program Lovrenčeva pod glesom „Teb’ u slavu grade moj“ i ove godine donosi niz različitih događanja, a središnja proslava je naravno 10.kolovoza:

 

 

Program „Lovrenčeva“ počinje već danas, 3.moto susretima „Oluja za Petrinju“ koji će se u organizaciji Moto kluba „Veterani Petrinje danas i sutra održavati u dvorštu vojarne u Turkulinovoj ulici.

 

 

Ljetna događana u Petrinji nastavljaju se i nakon proslave Lovrenčeva:

 

 

Za kraj,direktorica Turističke zajednice grada Petrinje, Ivanka Držaj uputila je poziv svima da ovo ljeto dođu u Petrinju:

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.