Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Uskoro će biti objavljen poziv „Razvoj poduzetništva u Gradu Petrinji – 2. faza“

Ukupna alokacija Poziva iznosi više od 15,7 milijuna kuna

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije najavljuje kako će u prvoj polovici listopada 2021. godine biti objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga u otvorenom postupku dodjele bespovratnih sredstava pod nazivom „Razvoj poduzetništva u Gradu Petrinji – 2. faza“.

Ministarstvo u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., Specifičnog cilja 9b1 provodi Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

Radi se o pristupu integriranih ulaganja u pet odabranih depriviranih pilot područja (Petrinja, Knin, Vukovar, Benkovac i Beli Manastir s Dardom) sa ciljem njihovog fizičkog, socijalnog i gospodarskog oporavka. Ulaganja se provode u različita područja koja su identificirana u Intervencijskom planu svakog odabranog pilot područja.

Tako je u Intervencijskom planu Grada Petrinje i pratećem Akcijskom planu identificirana potreba ulaganja u razvoj poduzetništva zbog čega će ovaj Poziv biti usmjeren na povećanje kapaciteta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva na području Petrinje.

Predmet Poziva je podrška procesu jačanja gospodarske aktivnosti i poboljšanja konkurentnosti poduzetnika na području grada Petrinje, dok mu je svrha održiva fizička, socijalna i gospodarska regeneracija Grada Petrinje sa ciljem smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali i srednji poduzetnici, a ukupna alokacija Poziva iznosi 15.707.000,00 kuna. Najniža vrijednost potpore po projektnom prijedlogu je 100.000,00 kuna, dok najviša vrijednost potpore iznosi 1.400.000,00 kuna. Riječ je o potpori male vrijednosti (de minimis potpore).

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.