Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U Petrinji otvoren prvi u potpunosti obnovljen objekt javne namjene nakon potresa

Održano svečano otvorenje novoobnovljenog objekta Slap Dječjeg vrtića Petrinjčica

Održano svečano otvorenje novoobnovljenog objekta Slap Dječjeg vrtića Petrinjčica

U ponedjeljak, 20. rujna 2021. godine u 11:00 sati održano je svečano otvorenje novoobnovljenog objekta Slap Dječjeg vrtića Petrinjčica Petrinja na adresi Ulica Ivane Brlić Mažuranić 12, Petrinja.

Radi se o jednom od objekata koji su nakon razornog potresa u prosincu prošle godine teže oštećeni i nisu bili sigurni za korištenje. Objekt je zahvaljujući donatorima iz Raiffeisen banke potpuno obnovljen i spreman za prihvat petrinjskih mališana u novoj pedagoškoj godini. Osim financijkom donacijom, vrtić je zahvaljujući Raiffeisen banci obnavljan po principu obnove „ključ u ruke“ čime se osigurala brzina obnove koja je garantirala početak rada vrtića u ovoj pedagoškoj godini.

Važnost vrtića kao vitalne institucije u funkcioniranju jednog grada prepoznali su u Raiffeisen banci na inicijativu jedne od svojih zaposlenica. Radi se o Zrinki Antunović, Petrinjki koja je predložila da se pomogne upravo vrtić.

Vrlo brzo nakon potresa, ravnateljici vrtića javili su se predstavnici Raiffeisen banke s namjerom preuzimanja kompletne obnove objekta koji ima površinu od 600 metara četvornih i u kojemu je bilo 120 mališana raspoređenih u pet grupa s deset odgojiteljica.Ustanovljena su oštećenja i na konstruktivnim i nekonstruktivnim elementima, a zajednički su dogovorene i dodatne preinake kako bi vrtić bio u skladu s novim standardima. Ukupna vrijednost radova je oko 3 milijuna kuna.

Donatori iz RaiffeisenbankAustria d.d. , svojom donacijom za vrtić dali su veliki doprinos ne samo sigurnosti naših najmlađih, nego i budućnosti Petrinje. Obnovljeni objekt predstavlja najbolji primjer društveno odgovornog poslovanja i brige za zajednicu.

Otvorenju su u ime Grada Petrinje prisustvovali gradonačelnica Magdalena Komes te ravnateljica DV Petrinjčica Nataša Vidović, dok su kao predstavnice Raiffeisen banke sudjelovale Liana Keserić, predsjednica Uprave koja je svečanim presijecanjem vrpce otvorila objekt te Zrinka Antunović.

Gradonačelnica Komes ovom je prigodom podsjetila kako je Petrinja u katastrofalnim potresima najteže pogođeni grad.

Jedini smo ostali bez našeg centra grada, srca svakog mjesta. Međutim, srce Petrinjaca je ispunjeno dobrotom brojnih prijatelja. Nalazimo se u možda i najtežem trenutku povijesti ponosne Petrinje, u danima kada nam je pomoć zaista potrebna, a naša velika sreća je što se pokazuje kako kao Grad, kao Petrinjci, u tom smislu nismo sami. Šteta u Petrinji nadilazi ne samo sve naše lokalne kapacitete, ona nadilazi i kapacitete države jer se ona broji u tisućama objekata i milijardama kuna.

Mi ovih dana vodimo bitku ne samo u obnovi, borimo se i s vremenom kako bi zaustavili iseljavanje. Paralelno se radi na uklanjanju objekata, popravljanju i gradnji, revitalizaciji, privlačenju novih investitora, a posebno smo usmjereni na mlade obitelji, na djecu. Bez ljudi nema ni grada, bez djece nema ni budućnosti. Zato još jednom zahvaljujem RaiffeisenbankAustria, odgovornom članu naše hrvatske poslovne, ali i Petrinjske zajednice. Nadam se da će ovaj vaš veliki donatorski potez motivirati i druge na humanitarno djelovanje. Vi ste se pokazali kao banka koja je prijatelj Petrinje, ali i prijatelj djece, sami ste na sebe preuzeli ovu nemalu investiciju od tri milijuna kuna, a to će donijeti radost i osmijehe na lica naših mališana koji ulaze u predivni novi objekt. Zato je ovo danas i malo više od uobičajene svečanosti. Ovo je veliki dan i zato što otvaramo prvi obnovljeni objekt javne namijene u Petrinji. Ovaj datum stoga upisujemo među one koje ćemo u Petrinji pamtiti, a naše donatore u listu prijatelja kojima smo vječno zahvalni“, izjavila je gradonačelnica Komes.

Liana Keserić posebno je istaknula zajedništvo koje je tijekom ove akcije nastalo u cijeloj RBI Grupi rekavši:

„Iznimno mi je drago što je ideja o obnovi došla od kolegice Petrinjke, a još je ljepše bilo vidjeti zajedništvo koje je nastalo trenutno. Nisu pomogle kolege samo iz naše banke, nego i sva povezana društva, kao i kolege cijele RBI Grupe. No,htjeli smo dati više od novca, jer interno raspolažemo stručnim kadrom potrebnim za takve zahvate. Jasno,  bitan faktor je bio i brzina obnove za koju smo znali da možemo garantirati. Također, željeli smo pomoći kompletno završenom obnovom s jasnim kriterijima kvalitete koje smo provjeravali u svakog fazi. Riječ je dječjem vrtiću i zato je posao morao biti odrađen vrhunski i iznimno nas veseli činjenica da će od danas dječji smijeh ponovno odzvanjati ovim hodnicima.“


242300651_143719314630619_9206461109816463434_n

242549300_143719924630558_6396053686151457369_n

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.