Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Tea Ilijević prvakinja države u gađanju serijskom zračnom puškom

I to u dvije kategorije!

I to u dvije kategorije!

Proteklog vikenda, 11. i 12. rujna 2021. godine, u Osijeku je na strelištu Pampas održano Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom za juniore i juniorke te seniore i seniorke. Sisački streljački klub je u obje kategorije branio naslove prvaka.

Tako je u subotu ekipa juniorki u sastavu Tea Ilijević, Mirta Ilijević i Zoja Šaban uspjela obraniti naslov prvakinja rezultatom 1079 krugova, čak 50 više od drugoplasirane Končanice. Pojedinačno je naslov pobjednice odnijela Tea Ilijević rezultatom od 375 krugova. Mirta Ilijević je u osnovnom meču pogodila 360 krugova, što je njen osobni rekord, a zauzela je 4. mjesto. Zoja Šaban, još kadetkinja, prvi puta je nastupala u kategoriji juniorki i sa odličnih 344 kruga osvojila 8. mjesto.

U nedjelju se gađala ista disciplina u seniorskoj kategoriji. Klub je imao mušku i žensku ekipu, a ženska je također branila naslov pobjednica. Na žalost u tome nisu uspjele, no uz sve probleme, djevojke su sa 1093 kruga osvojile naslov viceprvakinja države.

Iako tek drugu godinu juniorka, ne samo da je Tea Ilijević pobijedila puno iskusnije protivnice, nego je rezultatom od 380 krugova izjednačila državni rekord. Mirta Ilijević ponovno je podigla osobni rekord na 363 kruga što je bilo dovoljno za 6. mjesto, dok je Ivana Medved pogodila 350 krugova i zauzela 11. mjesto.

Muška ekipa u sastavu Dragan Krnjajić, Siniša Lovrenović i Tihomir Ilijević nije uspjela doći do 3. mjesta. Iako su imali isti rezultat od 1037 krugova, kao i strijelci iz Bjelovara, oni su za posljednju seriju uspjeli osvojiti broncu. Pojedinačno je najbolji bio Dragan Krnjajić sa 350 krugova, Ilijević je pogodio 348, a Lovrenović 339 krugova.

 

Ivana Medved, Tea Ilijević, Mirta Ilijević 2. mjesto seniorke

 

Tea Ilijević juniorska prvakinja Hrvatske

 

Tea Ilijević, Mirta Ilijević, Zoja Šaban, Tihomir Ilijević Juniorske prvakinje države s trenerom

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.