Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Premijer Andrej Plenković tijekom posjeta SMŽ najavio kako će najprije početi s obnovom kuća koje imaju zelene naljepnice

Napomenuo je kako će obnova potrajati

U ponedjeljak, 30. kolovoza 2021. godine, premijer Andrej Plenković obišao je Sisačko-moslavačku županiju. Točnije, u Sisku je održao sastanak sa županom Ivanom Celjakom te ostalim predstavnicima Županije. Zatim je u Petrinji predsjedao sastankom Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa. Nakon toga se uputio u Glinu gdje je obišao Srednju školu Glina te nazočio svečanom obilježavaju Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu.

Nakon sastanka Stožera premijer Plenković je kazao kako je nakon razornih potresa krajem prosinca prošle godine, područje Sisačko-moslavačke županije pogodilo više od 1200 manjih potresa od kojih su neki uzrokovali tzv. sekundarnu štetu. Nadodao je kako će sustavna obnova krenuti čim budu zadovoljeni svi zakonski uvjeti. Tako su u planu i eventualne zakonske izmjene, a u tijeku su pak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa koji na Banovini predstavljaju najveći problem i značajno usporavaju proceduru.

Plenković je najavio kako će se na Banovini najprije početi s obnovom kuća koje imaju manja oštećenja, odnosno zelene naljepnice.

„Sredstva za obnovu su osigurana, a dinamika obnove kada krene i kada se jednom uhoda, će ići. Obnova će trajati, trajala je i nakon rata. Nitko ovdje nije obećao neko brzo rješenje preko noći. Obnova zahtijeva pravilnu, dobro pripremljenu dokumentaciju – kroz proces javne nabave, kroz zakonite procedure koje neće kasnije ‘padati’ na žalbama i natječajima“, rekao je premijer te podsjetio kako si je uz sanaciju objekata, Vlada zadala i zadatak revitalizirati Banovinu u gospodarskom smislu.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.